„Most már vagyok elég mérges” — Megszólalt Hosszú Katinka a szétkritizált olimpiája után (+videó)

Úgy érzi, a kép, ami kialakult róla, nem mindig egyezik a valósággal.

Hosszú Katinkának július 29-én a 200 méteren elért 20. helyével ért véget a tokiói olimpia, amely nem úgy alakult számára, ahogy arra előzetesen számítani lehetett.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó a legfőbb számaiban is sokkal gyengébb időket úszott a tőle megszokottnál: a 400 és 200 méter vegyesen –, amelyeken címvédőként érkezett Japánba — az 5. és a 7. helyet érte el. A 200 pillangó selejtezőjéről pedig visszalépett, ezzel elvéve a lehetőséget Jakabos Zsuzsannától az indulásra — leginkább emiatt számos kritikát kapott a közvéleménytől.

Hosszú azonban mindeddig csak egy rövid Facebook-oldalán reagált az olimpiai teljesítményére, a július 28-án közölt bejegyzésében, amelyhez még Orbán Viktor is hozzászólt, azt írta:

„Én csak annyit írnék, hogy köszönöm mindenkinek a támogatást és ez most hozzátartozik a pályafutásomhoz, amit ugyanolyan méltósággal veszem, mint az elért csillogóbb sikereimet. Köszönet mindenkinek! Köszönöm Magyarország és mindenki más aki ott van és volt mellettem!”

Most viszont a Magyarock YouTube-csatornáján Gundel-Takács Gáborral beszélgetett az nyári játékokról, a kritizáló kommentelőkről és a hogyan továbbról.

„Vannak olyan érzéseim, hogy a Hosszú Katinka, mint imidzs néha külön életet él.

Valamikor nagyon eltávolodik tőlem, és úgy érzem, hogy akiről beszélnek, vagy írnak, az már nem is én vagyok.

Van persze, amikor nagyon közel érzem magam ehhez”

– mondta Hosszú, aki elmondása szerint a saját érdekében nem is olvassa a hozzászólásokat. Mint mondta: szíve szerint minden olyasmire reagálna, ami nem igaz, de inkább nem foglalkozik ezekkel, ezzel is védve magát.

„Sokáig nagyon mérgesen úsztam, hergeltem magam, pont ilyen negatív dolgok miatt. Most pedig nem voltam mérges, mint kellett volna. Nehezen viseltem az igazságtalanságokat. Az úszásban tudtam levezetni, ez egy egész egészséges dolog”

– mondta az olimpikon, aki szerint most hangosabbak azok, akik negatív véleménnyel vannak róla, mert „megkapták a platformot”.

„Most már valószínűleg vagyok elég mérges, úgyhogy kezdhetjük elölről az olimpiát”

– tette hozzá az úszó, aki szerint a negatív kommentelők közül sokan nem látják a teljes képet, ha viszont leülhetne velük beszélgetni, akkor talán megváltozna a véleményük.

A jövőjével kapcsolatban elmondta, már mindent elért, amit szeretett volna, így erre az olimpiára már csak bónuszként tekintett, ugyanakkor egyelőre nem szeretné abbahagyni az úszást, mert úgy érzi, tud még ennél jobb lenni, másrészt pedig mert szeret úszni, edzeni és versenyezni. Most viszont kell egy kis pihenés és feltöltődés.

A teljes beszélgetést itt tudod megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=FDc90e13jmU&t=454s

Valódi Hírek