Kutatás: Magasan a DK-s Oláh Lajos vezet a VI.-VII. kerületben, nagy bukás néz ki Bajkai Istvánnak

Ő az, aki 2014-ben és 2018-ban is képes volt legyőzni a Fideszt ebben a körzetben.

Az egyesült ellenzék fölényesen vezet a kormánypárttal szemben Budapest 05-ös számú egyéni választókerületében, vagyis a VI.-VII. kerületben – derül ki az Iránytű Intézet által készített kutatásból, melyet az atv.hu közölt hétfőn.

Az előválasztáson induló ellenzéki jelöltek közül a legnépszerűbb a DK-s Oláh Lajos, akire egymagában többen szavaznának, mint a többi ellenzéki jelöltre összesen.

Oláh Lajost a momentumos Tompos Márton és a jobbikos Beleznay Zsuzsanna követi. Rajtuk kívül egy volt fideszes, bizonyos Almási-Kecskés Gusztáv is elindul Márki-Zayék színeiben, de ő mindössze 3 százalékon áll.

Emlékezetes, hogy Oláh Lajos már 2014-ben és 2018-ban is képes volt megverni a Fideszt ebben a választókörzetben, amikor még nem volt teljes ellenzéki összefogás.

A kutatás kitér a pártok népszerűségére is a választókerületben, nagy meglepetés itt sincs: a legerősebb ellenzéki párt a DK, őket a Momentum, a Kutyapárt és a Jobbik követi. Az egyesült ellenzék pedig a Mi Hazánk és a Kutyapárt nélkül is veri a Fideszt:

(atv.hu)

Valódi Hírek