Kiderült: Börtönt és pénzbírságot is kapott az Eb-n őrjöngő magyar szurkoló, akinek a hazaengedését Szijjártó ünnepelte

Több vádpontban is bűnösnek találták.

Egy év börtönre és ezer euró megfizetésére ítélték azt a férfit, akit a legtovább tartottak fogva Münchenben a német-magyar Eb-meccs után — írta meg hétfőn a 444.

Mi is beszámoltunk róla, hogy müncheni német-magyar Eb-meccs után 18 magyart vettek őrizetbe a német rendőrök. A letartóztatások tényét később Szijjártó Péter is megerősítette.

Később kiderült, hogy összesen öt magyar ellen emeltek vádat alkotmányellenes szervezetek szimbólumainak használata miatt.

A német ügyészség “különösen súlyos” bűncselekménnyel vádolt egy férfit, aki a vád szerint palackkal dobott meg egy rendőrt az Allianz Arenában, ami miatt garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták.

A letartóztatott szurkolók közül hármat pedig

náci karlendítés

miatt vettek őrizetbe. Szijjártó Péter végig kiállt a vállalhatatlanul viselkedő magyar szurkolók mellett. Múlt pénteken új videóval jelentkezett a külügyminiszter Facebook-oldalán, amelyben örömmel közölte, hogy az utolsó letartóztatott szurkolót is hazaengedték Münchenből: azt azonban már nem árulta el, hogy milyen feltételekkel.

A 444 elküldte kérdéseit a müncheni ügyészségnek, amelyekre hétfőn választ is kaptak. Ebből kiderült, hogy

a garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal

gyanúsított férfi (akit egy hónapig tartottak előzetes letartóztatásban) egy év börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve, a stadionból kitiltották ugyanennyi időre, és be kell fizetnie ezer eurót egy nonprofit szervezetnek.

A — most már — szabadlábon védekező vádlottnak egy hete van fellebbezni, vagy elfogadni a büntetést.

 

Valódi Hírek