Dobrev Klára: A fideszesek a luxusrepülőiken mulatnak, míg a magyarok nagy részének egy párnapos nyaralásra sem telik

Szomorú valóság.

Felháborító, hogy amíg a fideszes kevesek gondtalanul mulatnak luxusrepülőiken, addig a magyarok jelentős része egy néhány napos nyaralást sem engedhet meg magának — hívta fel a figyelmet Dobrev Klára hétfői online sajtótájékoztatóján.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy az Európai Szakszervezeti Szövetség friss kutatása szerint közel 800 ezer magyar ember

nem engedheti meg magának a nyaralást.

„Ide vezetett, hogy a kormány nem védte meg a munka becsületét, nem védte meg a forintot, és nem emelte a béreket. Amíg a fideszes kevesek gondtalanul mulatnak a magánrepülőiken a dubaji légtérben, addig a magyarok egy jelentős része nemhogy a Balatonra nem jut el, hanem sehova”

— fogalmazott. Közölte: a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként arra készül, hogy 2022 után visszaadja a munka becsületét.

„Itt az ideje, hogy a hazánk végre újra rólunk szóljon, azokról, akik minden nap tisztességgel dolgoznak vagy már végigdolgozták az életüket. Meg kell állítani a fizetésünk, nyugdíjunk elértéktelenedését, fel kell készülnünk az euró bevezetésére, be kell vezetnünk az európai minimálbért és minimálnyugdíjat, mert aki dolgozik vagy már végigdolgozta az életét, annak igenis jár a nyaralás!”

— mondta. A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek