Kovács Zoltán úgy tudja, egy titkos hálózat mozgatja Hamiltont és Vettelt

Ezért támadnak Magyarországra.

„Talán ez a legaljasabb része annak a kampánynak, amelyet Magyarország ellen folytatnak, hiszen olyan embereket nyernek meg, akik nem tudnak semmit. Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok, milyen következetesen védi az alkotmány és a magyar kormány a családok és gyermekek jogait?”

– közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth rádióban vasárnap reggel.

A hétvégi magyar nagydíj előtt két világbajnok versenyző, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is bírálta a Fidesz és a Jobbik által megszavazott homofóbtörvényt.

Kovács szerint Hamilton és Vettel megszólalásai azt példázzák, „hogyan működik ez a hálózat”: ha egy tagállam másként gondolkodik, mint „a nemzetközi mainstream elvárná, beszélő fejeket szólaltatnak meg, akikre figyel a laikus közvélemény”.

Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy az Európai Bizottság a melegellenes törvény miatt nem hagyta jóvá a kormány helyreállítási tervét.

Kovács szavaival szemben a valóság az, hogy az Európai Bizottság azt szeretné, hogy a kormány hajtson végre igazságügyi reformot, és adjon megfelelő garanciákat arra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal által feltárt korrupciós ügyeket megfelelően kivizsgálják a nemzeti hatóságok.

A Bizottság javaslata szerint a tárgyalásokat szeptember 30-ig meghosszabbítják, hasonlóan hat másik tagállamhoz.

(MTI / 444.hu)

Valódi Hírek