Orbán Viktor: Brüsszel megtámadta Magyarországot, mert a liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak

A szokásosnál is töményebben kaptuk a hazug propagandát ezen a szép pénteken.

Brüsszel megtámadta Magyarországot, egy 54 oldalas bizottsági dokumentumban követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt, eközben pedig zsarol minket, és visszatartja az uniós pénzeket — mondta Orbán Viktor szokásos pénteki interjújában a Kossuth Rádióban.

Úgy véli, a népszavazásra azért van szükség, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot az általuk gyermekvédelminek csúfolt melegellenes törvény miatt, és az 54 oldalas dokumentumban követelik, hogy változtassák azt meg.

„Normális esetben az lenne az eljárás, ha van egy ilyen probléma – gyermekvédelmi probléma – , azt a magyar parlament megvitatja és törvényt alkot, hiszen az EU alapokmánya szerint ez nemzeti hatáskörbe tartozik”

— fogalmazott, hozzátéve, hogy ha Brüsszel nem támad meg minket, akkor népszavazás sem lenne. Brüsszel zsarol minket és nyomást helyez ránk — mondta.

Ez ellen küzdenünk kell szerinte, de a kormány önmagában nem lesz elég erős a küzdelemhez, ezért

mindenkinek a segítségére szükség van.

Felidézte, hogy a migránskvóták esetében sikerült megállítani Brüsszelt a fantasztikus népszavazási eredmény révén, így a magyar népszavazás szerinte egész Európát megvédte a migránsoktól.

„Világok harca következik, de nyerni fogunk, ahogy a migráció kérdésében is győztünk”

— fogalmazott.

„Azt írja a Bizottság, hogy be kell engednünk a szexuális propagandát az iskoláinkba, óvodáinkba. Vitatják a szülők jogait, hogy a tizenéves fiatalokat sze×uálisan felvilágosítsák.

Azt akarják, hogy az LMBTQ aktivistákat engedjük be az iskolákba, óvodákba”

— mondta Orbán mikrofonállványa megjegyzésére, aki elképesztőnek tatja, hogy a Bizottság 54 oldalon keresztül sorolja a kifogásait.

A miniszterelnök azt mondta: a felnőttek a törvények keretei között azt csinálnak amit akarnak, sőt egymással is azt csinálnak amit akarnak, de a gyermek az egy külön ügy.

„Számunkra ez nem szabadság, hanem életmód kérdés”

— fogalmazott, hozzátéve, hogy a felnőttek úgy élnek, ahogy akarnak, „lelkük rajta”.

Orbán Viktor úgy tudja, Brüsszel azt akarja, hogy már az egészen kicsi gyerekeket is megismertessük a nemváltoztatás kérdésével.

„A kormány viszont azt akarja, hogy

ezzel a civilizációs problémával a kiskorú ne találkozzon”

— fogalmazott. Elmondta, hogy ő maga is olvasott olyan könyveket, amikben Németországban a herceg a királyfit menti meg, és nem a királylányt.

Szerinte Brüsszel a szülők szabadságát akarja korlátozni, mert a brüsszeli bürokraták azt gondolják, hogy az emberi történelem minden esetben ugyanabba az irányba halad, ezért pont olyanok, mint a kommunisták.

„A liberálisok a szabadság ellenségei lettek, de ők vannak többségben Brüsszelben. Mi antikommunisták ugyanúgy harcolunk a szabadság ellenségei ellen, mint annak idején a kommunisták ellen”

— mondta. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a pénzügyi forrásokkal „zsaroljanak” bennünket.

A gyermekvédelmi program elfogadása után hirtelen nagyon korruptak lettünk – mondta, aki szerint világok harca következik, de a csatát meg fogjuk nyerni, miként megnyertük a kilátástalannak tűnő harcot a migráció kérdéseiben.

„Ez a pénz a mienk, ez nekünk jár. Tudják késleltetni, de nem tudják nem ideadni. Nekünk ez jár, ez nem ajándék, befizetünk az Unió költségvetésébe.

A kormány úgy döntött, a gazdaságvédelmi alapon belül létrehozzuk

a magyar helyreállítási alapot,

és ugyanazokat a programokat, amiket Brüsszellel részben jóvá hagyattunk, elindítjuk a magyar költségvetésből. Aztán megérkezik a pénz, amikor megérkezik”

— mondta.

Szerinte aki nem megy el szavazni vagyis bojkottál, az rábízza a döntést a többiekre.

A felvetésre, hogy a meghirdetett „gyermekvédelmi” népszavazással a kormány esetleg valamiről el akarná terelni a figyelmet, azt felelte:

„nem hiszem, hogy a magyar embereket így le kellene nézni”.

Szólt a Pegasus-botrányról is, igaz, csak annyit, hogy azzal kapcsolatban a belügyminiszter már mindent elmondott, amit el lehetett mondani. (Ez utóbbi passzust a kormánymédia elfelejtette idézni az erről szóló cikkekben — a szerk.)

A járványhelyzetről is mondott pár szót: közölte, hogy 23-an szenvednek jelenleg a vírus delta variánsától itthon, de a népesség 55 százaléka már mind a két oltáson túl van.

„A negyedik hullám Nyugat-Európában elkezdődött, és ha ott elindult, akkor a járványt be fogják hurcolni hozzánk is”

— mondta. Hangsúlyozta, hogy a súlyos megbetegedéstől megvéd az oltás.

A 12 év feletti gyerekeknél egy általános oltási akciót indítanak még a tanév kezdete előtt, a vállalkozásokkal pedig kialakítanak egy együttműködést, és a munkahelyeken is fel lehet majd venni az oltást.

A kötelező oltás gondolatára, mint fogalmazott, ő is húzta a száját, de úgy véli, Kásler Miklós meggyőző dokumentumokat mutatott be ezzel kapcsolatban.

Talán korlátozások is szóba jöhetnek majd, de nem akarja a kormány, hogy ezek valósággá váljanak.

„Veszélyes időket élünk, nem lehet magabiztosan kijelenteni, mi lesz holnap vagy holnapután”

— mondta.

Az olimpiáról elmondta, a járvány miatt nem tud elmenni a játékokra mert nem lenne helyes, hogy amikor a szurkolók nem mehetnek, a politikusok ott legyenek.

Szerinte ha Magyarország rendezné az olimpiát, akkor nézők is lehetnének. Mivel hazánkban az oltási hadművelet jól sikerült, mi egy nyitott ország vagyunk, Japán viszont most zárt ország a fertőzések miatt.

Valódi Hírek