Elképesztően cinikusan reagáltak Pintér Sándorék a gigantikus kormányzati kémbotrányra

Nem cifrázták túl.

Megkereste a Telex a Belügyminisztériumot, hogy reagáljanak a napokban kirobbant Pegasus-ügyre. A kormányzati lehallgatási botránnyal kapcsolatban csak egy rövid közleményt kaptak válaszként. „Belügyminiszter úr közéleti elfoglaltságai, előre egyeztetett programjai nem teszik lehetővé, hogy az Önök rendelkezésre álljon” — írták.

A válaszban a tárca közölte az álláspontját, amely szerint a magyar állam „a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el„. Azt is közölték, a „leplezett eszközök használatára feljogosított állami szerveket” rendszeresen ellenőrzik a kormányzati és a kormánytól független szervek — bár nem tisztázták, mit értenek utóbbi alatt.

Ezután költőinek szánt kérdésben feltették, vajon olyan külföldi országok, mint az Amerikai Egyesült Államok és Németország választ adnának-e hasonló ügyben a sajtó kérdéseire. Azt is kérdezték, hogy melyik országnak állhat érdekében „Magyarország pellengérre állítása„.

Pintér hétfőn arról beszélt a Telex kamerái előtt, hogy szívesen válaszol a felmerült kérdésekre a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának ülésén. Ennek ellenére a testület kormánypárti delegáltjai bojkottálni fogják az ülést, így az eredménytelen lesz.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek