Óriási baj van: Tömeges felmondástól tartanak Orbánék, ezért előrehozzák a rendvédelmi dolgozók pluszpénzének kifizetését

A választási kampányra.

Az ATV Híradó beszámolt róla, hogy a kormány döntése nyomán 2022 első felében fizethetik ki a katonáknak és rendőröknek 3 évente járó extra juttatást, az úgynevezett fegyverpénzt. Ez 2023-ban lenne esedékes, azonban Orbánék a választási kampány hevében előre odaígérték a dolgozóknak a pénzt.

Az ATV beszámolt róla, hogy az érdekegyeztető tanács ülésén rögzített dokumentum szerint a 2023-ról közvetlenül az országgyűlési választások időszakára előrehozott juttatást akkor fizetik ki, ha a gazdasági növekedés meghaladja az 5,5 százalékot. A kifizetés feltétele a 3 év folyamatos hivatásos szolgálati jogviszony,

a pluszpénz azonban csupán a katonáknak és a rendőröknek jár.

Ez azt jelenti, hogy az extra juttatástól elesik az a 15 ezer rendvédelmi közalkalmazott, aki például a katasztrófavédelemben vagy a büntetés-végrehajtásban dolgozik. A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete ezt elfogadhatatlannak tartja.

Nem hivatásos állományúakról van szó és annak ellenére, hogy

ez a sok kolléga, bizony-bizony segített a pandémiában és minden másban a hivatásosok helyett,

amikor ők máshová voltak vezényelve, nem kapnak. Nem újdonság, mert amikor az állomány 2019-ben karácsonykor kapott egy 500 ezer forintos jutalmat, akkor a Riaszos állomány azt hiszem 30 ezer forintban részesült” – erről Bárdos Judit szakszervezeti vezető beszélt az ATV-nek.

Dudás Róbert, a Jobbik politikusa úgy véli,

a döntéssel a kormány célja, hogy az országgyűlési választásokig elkerüljék a rendvédelmisek tömeges felmondását.

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által megrendelt májusi felmérés szerint a dolgozók 70 százaléka tervezi a pályaelhagyást.

(ATV nyomán)

Valódi Hírek