Dobrev Klára: Orbánék nem becsülik meg a nyugdíjasokat, mi kormányváltás után visszaállítjuk a svájci indexálást

A nagymamák világnapján felhívta a figyelmet egy súlyos problémára a DK miniszterelnök-jelöltje.

Facebook-oldalán emlékezett meg a nagymamák világnapjáról Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje.

A politikus felhívta a figyelmet nem csak arra, hogy mennyire fontosan a nagyszülők, de arra is — ami jelenleg talán sokkal lényegesebb — , hogy a magyar kormány pontosan őket nem veszi figyelembe.

Dobrev hangsúlyozta, hogy kormányváltás után visszaállítják a nyugdíjak svájci indexálását, mivel ebben a pillanatban 600 ezer nyugdíjas él 100.000 forint alatti jövedelemből a Fidesz-kormány áldásos tevékenységének „köszönhetően”.

„Ma van a nagymamák világnapja. Mint minden világnap, ez is csak 24 óráig tart, holott a nagymamákra minden nap minden órájában szükség van. Gyerekként előbb tudjuk, hogy a nagymamánk a világ közepe, minthogy megtanulnánk számolni.

Még semmit sem láttunk, semmit sem tudunk, de már ismerjük a gondoskodást — ki egy finom süteményen, ki a nála töltött családi ebédeken, titkos kis beszélgetéseken, vagy felszabadult gyermeki nyarakon keresztül.

Aztán felnövünk, és azt látjuk, hogy

ez a kormány éppen őket nem becsüli meg.

Minden nap a bőrünkön érezzük, hogy mit is jelent tisztességben megőszülve végigdolgozni egy életet, és azt kell látnunk, hogy ez a kormány éppen nekik nem hálás és éppen róluk nem gondoskodik.

Azzal, hogy a Fidesz 2010-ben eltörölte a svájci indexálást, azaz a nyugdíjak bérekhez kötését,

10 év alatt átlagosan 1,2 millió forintot vett el minden időstől.

Ma 600 ezer nagymama és nagypapa van az országban, akik kevesebb mint százezer forintból élnek havonta. Nem ezt érdemlik.

2022 után mi újra be fogjuk vezetni a svájci indexálást és kárpótolni fogjuk az időseket! Mi nem felejtjük el, hogy mit tettek értünk a nagymamáink és nagypapáink!”

Valódi Hírek