Kiderült: Bűnügyi felügyelet alá helyezték Berki Krisztián ügyvédjét

Súlyos vádakkal illették.

Felfüggesztették az ügyvédi tevékenységét

annak a jogásznak, akit több százmillió forint értékű csalással vádolnak. A Magyar Ügyvédi Kamara jogászkeresőjének tanúsága szerint az dr. Szilágyi Roland státusza jelenleg már inaktív.

A jogász korábban több híres magyarnak is dolgozott, például Galambos Lajosnak, Gáspár Győzőnek és Berki Krisztiánt is védte. A döntés alapján az ügyvéd 2021. július 8-tól 2022. január január 8-áig nem gyakorolhatja a szakmáját.

Az ügyvédi kamara vezetője, Tóth M. Gábor titoktartásra hivatkozva nem osztott meg részleteket a felfüggesztés okával kapcsolatban. A Telex cikkének tanúsága szerint a felfüggesztésnek egy májusban kipattant ügyhöz lehet köze, amely szerint

egy férfi több társával, köztük két ügyvéddel 800 millió forintot kapott.

Az összeget arra kívánták fordítani az érintettek, hogy a belügyminisztert, a NAV-ot és más szerveket felkeresve megakadályozzák, hogy nyomozás induljon egy vállalkozó ellen. Miután az eljárás mégis elkezdődött, további 100 millió forintot kértek, hogy kedvezően befolyásolják az eredményt.

A későbbiekben egy másik ügyvéd is megkereste a vállalkozót, aki 150 millió forintot kért, hogy segítsen az eljárás során.

A jogász a miniszterelnököt, a legfőbb ügyészt és egy NAV-vezetőt akart lefizetni az összeggel.

A bíróság az érintett 7 főből 5 ember letartóztatását rendelte el. A Berki ügyvédjeként is ismert jogász bűnügyi felügyelet alá került, tehát nyomkövetőt helyeztek rá, illetve nem hagyhatja el otthonát. Az eljárás után 1 fő szabadon távozhatott.

(Telex nyomán)

(Kép forrása: Blikk)

Valódi Hírek