Magyar Bálint nekiment a volt momentumosnak: „Zajlik a rendszerváltást akaró állampolgárok elárulása”

Kemény bírálat az egykori minisztertől.

„Zajlik a rendszerváltást akaró állampolgárok elárulása” — reagált Magyar Bálint a Momentum egykori külpolitikai koordinátorának, Radnóti Andrásnak Élet és Irodalomban megjelent cikkére.

Radnóti a pénteken megjelent cikkében azt az egy gondolatot cifrázta a végtelenségig, hogy szerinte a jelenlegi ellenzékre nem érdemes lecserélni 2022-ben Orbánékat, és inkább maradjon a Fidesz hatalmon, mert akkor 2026-ban majd jöhet valami tiszta erő.

„Tény: van némi remény Orbán elzavarására 2022-ben. De ha Orbánt erre az összefogásra cseréljük, elvész a remény, hogy Magyarország új esélyt kap egy tiszta, tartalmilag – és nem csak retorikailag – nyugatos, szabad és demokratikus közéletre és állami működésre, kiutat a korrupt, nepotista, cinikus posztkommunista pocsolyából”

– írta Radnóti András, aki szerint ha 2022-ben az ellenzék nyer, akkor „a rendszerváltás reményének befellegzett”, ennek pedig az az oka, hogy a DK, az MSZP és a Jobbik dominálják az ellenzéket, ez pedig ellehetetleníti, hogy a Momentum és a Párbeszéd saját prioritásait érvényesítse.

Magyar Bálint korábbi oktatási miniszter keményen reagált a cikkre:

„Érdemes erre odafigyelni: zajlik a rendszerváltást akaró állampolgárok elárulása. 🙁

– fogalmazott a szerzőre utalva.

A Momentum sajtóosztálya lapunk kérdésére elmondta, hogy a cikket szerző Radnóti András jelenleg nem tölt be semmilyen tisztséget a Momentumban és cikkében nem a párt, hanem kizárólag a magánvéleményét közölte.

Valódi Hírek