Elképesztő tények derültek ki Hernádi Zsolt esztergomi luxusszállodájáról

Családi biznisz.

Július 1-jén nyit Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatójának esztergomi luxusszállodája. Szintén aznap nyílik a felújítás miatt bezárt önkormányzati tulajdonú élményfürdő, az Aquasziget, amely az új luxusszálloda közvetlen szomszédságában található.

A Hernádi szállodája, valamint a városi élményfürdő között között szerződés alapján a szállóvendégeknek nem kell fizetniük az élményfürdő használatáért. A dolog pikantériáját az a tény adja, hogy

Esztergomot a Fidesz színeiben Hernádi Zsolt MOL-vezér Ádám nevű unokaöccse vezeti.

A Grand Hotel Esztergom nevű, céges forrás mellett közpénzből is épült szálloda, valamint az élményfürdő közti együttműködéséről figyelemreméltó tények derültek ki. A fürdő üzemeltetését új önkormányzati cég látja el júniustól, amely a Gran Spa & Sport Kft. nevet viseli, ezzel utalva a szálló nevére.

Az új vállalat felügyelőbizottságának tagjai között

Ligeti András polgármesteri kabinetfőnök és Heckel Zoltán fideszes önkormányzati képviselő is megtalálható.

A hotel honlapján leírták, hogy a szállóvendégek számára ingyenes a belépés az élményfürdőbe.

A Grand Hotel vendégei így 3600 forintot spórolhatnak a felnőtt napijegy, 7000 forintot pedig a családi jegy árán. Az mfor szerint korábban az Investor 2005 Kft. üzemeltette a fürdőt, de a polgármester tavaly szeptember 30-i hatállyal megszüntette a szerződést a város és a cég között.

A gazdasági lap korábbi cikke szerint a luxusszálló építési költségeinek túlnyomó részét a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által

a Kisfaludy-pályázatokon kiosztott támogatásból fizették.

A 2,8 milliárd forintos támogatást a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. nevű cég kapta az MTÜ-től.

A vállalat a Solva Magántőkealap tulajdonában van, amelyet a Gran Private Equity Zrt. kezel. A Gran Private Equity egyébként Hernádi Zsolt többségi érdekeltségébe tartozik. A vállalat 2020-ban 310 millió forintos forgalom mellett 149 millió forintos nyereséggel zárt, az összeget a tulajdonosok számára osztalékként fizetnek ki.

(mfor nyomán)

Valódi Hírek