Varga Judit őrjöng a magyar melegellenes törvényt elítélő nyilatkozat miatt, amit 13 tagország írt alá

A 7. cikkely szerinti eljárás pedig akár örökké is tarthat szerinte.

Magyarország toleráns ország, a keresztény szabadság jegyében minden felnőtt úgy él, ahogy szeretne — jelentette ki az igazságügyi miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

Varga Judit úgy tudja, a Benelux-államok által kezdeményezett deklaráció

„szándékos téves állítással indít, miszerint a magyar gyermekvédelmi csomagba helyezett passzusok nyíltan diszkriminatívak, nyíltan sértik a véleménynyilvánítás szabadságát, ez egész egyszerűen nem igaz”.

Hozzátette: hiába kérte, hogy „olvassák együtt” a jogszabály szövegét, mutassanak rá a bírálók azokra a sorokra, ahol bármelyik társadalmi csoport szerzett jogát csorbítják. A miniszter úgy látja, a kritikusokról „lehullanak” azok az érvek, amelyek szerint az európai emberi jogi charta passzusai kimondják, a szülő joga meghatározni, hogy milyen nevelést kíván biztosítani a gyerekének.

Varga Judit kifogásolta azt is, hogy

„úgy köröztetnek tagállami deklarációkat, hogy a megfogalmazásuk előtt nem vették a fáradságot, hogy felvegyék a kapcsolatot a magyar kormánnyal, és pontosítsák a szavak értelmét, a törvény valódi alkalmazási körét”.

A 7-es cikkely szerinti eljárásról szólva a miniszter elmondta, az már

több mint három éve tart,

és a keddi ülésen is jelezte, hogy érdemes lenne leválasztani róla azokat az ügyeket, amelyek tisztán jogi kérdéseket tartalmaztak, és már tisztázták őket.

Rámutatott: a Sargentini-jelentés jelentős része politikai, ideológiai kérdésekről szól, „politikai boszorkányüldözés”. Ide sorolta a migráció kérdését, a családpolitikai és nemzetpolitikai felfogásbeli különbséget, amelyekről úgy fogalmazott,

„nem fognak nyugvópontra jutni, ezért az eljárás akár örökké is tarthat”.

Varga Judit úgy gondolja: az EU ideológiai tússzá vált, a 7-es cikkely szerinti eljárás már a születésétől fogva politikai zsarolóeszközként működik, és már a keletkezése sem felelt meg a jogszabályoknak, hiszen nem a jogról szól, hanem nyílt politikai egyet nem értést fejez ki, és ehhez kapcsol különböző zsarolóeszközöket.

Varga arra reagált a műsorban, hogy kKedden a Benelux-államok Belgium kezdeményezésére

elítélő nyilatkozatot tettek közzé a magyar melegellenes törvény miatt,

amelyet a pedofilellenes törvénycsomagba csomagolt a magyar kormány.

Erről Sophie Wilmés belga külügyminiszter és miniszterelnök-helyettes írt Twitter-oldalán kedden.

A nyilatkozatot a belgák mellett aláírta Hollandia és Luxemburg, és csatlakozott Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Litvánia, Spanyolország, Svédország és Lettország is.

A közös nyilatkozatban az áll:

„Mély aggodalmunkat fejezzük ki amiatt, hogy a magyar parlament olyan törvénymódosításokat fogadott el, amelyek a gyermekek védelmének ürügyén diszkriminálják az LMBTIQ-személyeket és

sértik a véleménynyilvánítás szabadságát”.

A nyilatkozatot aláírók szerint a magyar törvények kirívóan diszkriminatívak, épp ezért elítélendőek.

„A befogadás, az emberi méltóság és az egyenlőség az Európai Unió alapvető értékeinek számítanak, ezek tekintetében pedig nem köthetünk kompromisszumot”

— írják, hozzátéve, hogy a törvény megsérti a véleménynyilvánítás és az információk szabad áramlásának szabadságát, ez pedig szembemegy az Európai Unió Alapjogi Chartájával is.

Az LMBTQ-személyek megkülönböztetése sérti a sze×uális kisebbségek alapvető méltóságát, amelyet a nemzetközi jog is előír.

„Az Általános Ügyek Tanácsában tartott megbeszéléseken túl arra kérjük az Európai Bizottságot, mint a Szerződések őrét, hogy a rendelkezésére álló összes eszközt használja fel az uniós jog teljes körű tiszteletben tartásának biztosítására, beleértve, hogy az ügyet terjesszék az Európai Bíróság elé is. Kiállunk minden uniós állampolgár jogainak védelmében”

— zárul a nyilatkozat. Varga Juditnak kedden már volt egy kirohanása az ügyben, erről mi is is írtunk.

(mti/Telex/Nyugati Fény)

 

Valódi Hírek