A DK követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok, mert a tó az emberek tulajdona

Kormányváltás után visszaveszik a Fidesz-maffiától a természeti kincseinket – közölte Kálmán Olga.

A Balaton a 20. század eleje óta kiemelt szerepet játszik a hazai fürdő- és üdülőkultúrában. Éppen ezért elkeserítő, hogy a mai gyerekeknek szinte elképzelhetetlen egy balatoni nyaralás, hiszen az egekbe szökő árakat a legtöbb család már képtelen kigazdálkodni – közölte Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja és II. kerületi képviselőjelöltje.

Kálmon Olga hozzátette: sok családnak már elérhetetlen álom, hogy vonattal egy napra leruccanjon strandolni a tóhoz. Ami régen mindenki számára elérhető kikapcsolódás volt, mára a kiváltságosok luxusa lett lezárt partszakaszokkal, fizetős strandokkal, több ezer forintos belépőkkel: Mészáros Lőrinc tihanyi strandjába például hatezer forintba kerül egy belépőjegy.

„A Demokratikus Koalíció követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok! Eljött az ideje annak, hogy lenyessük a Fidesz csápjait a Balatonról.

Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után vissza fogjuk adni az embereknek a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-tavat, amire a fideszes elit magántulajdonként tekint, kerítéssel veszi körbe, lebetonozza, elhordja, majd belépőt kér érte.

Ez nem fog már sokáig tartani, 2022 után véget vetünk közös természeti kincseink szétrablásának!”

– közölte határozottan az ellenzéki politikus.


.

Valódi Hírek