Mészáros Lőrinc exfeleségét többszáz millió forinttal támogatta meg tavaly az egyik régi ismerőse

Kelemen Beatrix a válás ellenére is sikeres évet zárt.

Mészáros Lőrinc volt felesége, Kelemen Beatrix médiavállalkozása a járvány ellenére is sikeres évet zárt tavaly. A Life és az Ozone TV-t is működtető Media Vivantis ugyanis 2020-ban bő 2 milliárd forintos árbevételt hozott össze – írja a hvg.

Ebből ugyanakkor 564 millió forint az éves beszámoló szerint támogatásból származik.

A pénzt Kelemen attól a Vital Media Alapítványtól kapta,

amit Mészáros Lőrinc üzlettársaként és Szijjártó Péter jachtoztatójaként ismertté vált Szíjj László gründolt, és a Mészáros házaspár régi ismerősei kurálnak.

A támogatásból 2021-re is maradt 256 millió forint.

Az Andrássy-Rezidencia Kft.-t Szíjj hozta létre 2020 elején. A 24.hu információi szerint a szervezet feladata a női tartalmak előállításának támogatása. Az alapítvány székhelye a herceghalmi Talentis Business Parkban van, amely Mészáros Lőrincnek a tulajdona és számos érdekeltségének a székhelye is.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Sisa András, Felcsút jegyzője. Kuratóriumi tag még Konczné Kondás Tünde, aki a nemrég – elhunyt édesapja helyett – országgyűlési képviselővé választott fideszes politikus, Koncz Zsófia édesanyja, és egyben a Mészáros-féle Talentis Group Zrt. vezérigazgatója is. Konczné a MET és Mészárosék közös energiacégénél, a Tigáz Zrt.-nél is igazgatósági tag.

A másik kurátor Székely Szilárd, aki 2018 közepétől 2019 közepéig az Echo TV gazdasági igazgatója volt.

A HVG megjegyzi, Kelemen Beatrixnak jelenleg nincs más cége a Vivantison kívül, korábban viszont tulajdonosi minőségben is szerepelt a volt férje nevével fémjelzett cégbirodalomban.

Mészáros Lőrinc és felesége tavaly szeptemberben jelentették be, hogy házasságuk egyezséggel történő lezárását kezdeményezik a bíróságnál. Kelemen Beatrix viszont már a bejelentés előtt hónapokkal hátrább lépett az Opus nevű tőzsdei cégben.

Az általa közvetlenül birtokolt mintegy 7 százaléknyi részvényt a gyerekeinek adta el, névértéken ez 1,2 milliárd forintnyi vagyonátadást jelentett – írta a HVG.

(hvg.hu nyomán)

 

Valódi Hírek