Semmi nem elég: Magyarország legnagyobb magánegyeteme is elesett

Maradt még valami, vagy csak a sívó pusztaság?

Befektetési politikájának megfelelően a varsói központú CEE Equity Partners magántőke-alapja hazai befektetőnek értékesíti a Budapesti Metropolitan Egyetemet (METU), közölte honlapján az intézmény.

Az új tulajdonos a Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft., melynek befektetője az Optima Befektetési Zrt.

A Budapesti Metropolitan Egyetem Magyarország legnagyobb magánegyeteme, amely évek óta nagy hangsúlyt fektet a képzések fejlesztésére, a hallgatók elégedettségének, ajánlási hajlandóságának növelésére.

Az új tulajdonos a Magyar Nemzeti Bankhoz kapcsolódik:

az MNB által létrehozott Pallas Athéné alapítványok hozták létre. A mostani bejelentéskor hangsúlyozták az oktatóknak, megmarad az akadémiai függetlenségük, de elnézve az elmúlt hónapokban beszántott egyetemeket, különösképpen az SZFE-t, ezzel kapcsolatban azért lehetnek kétségeink.

A munkatársak körlevelet kaptak a tulajdonosváltásról:

„Az új tulajdonos is a további fejlődést, a minőség további emelését támogatja. Fekete Zoltán, az Optima Zrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy bízik a vezetésben, az egyetem víziójában, hiszen épp amiatt döntöttek a megvásárlás mellett, mert kiváló értéknek találták a METU-t, amelyet nemzetközi jelentőségű felsőoktatási intézménnyé szeretnének tenni.”

A magánegyetemen többféle médiás és reklámos képzés is van.

(kiemelt kép: metropolitan.hu)

Valódi Hírek