FRISS: Nagy dologra készül Varga Judit, sok pénzbe fog kerülni

Óriási ünnepre vár az ország.

A kormány nagyszabású rendezvénnyel készül az Alaptörvény elfogadásának tizedik évfordulójára. Ez a csütörtöki Magyar Közlönyből derült ki, amelyben az ünnepség mellett jubileumi kiadványról is hírt adtak.

Az állami lap tanúsága szerint a kormány „felkéri az igazságügyi minisztert, hogy gondoskodjon egy ünnepélyes rendezvény és egy nagyszabású tudományos ünnepi konferencia (…) megszervezéséről, az Alaptörvény díszkiadásának és egy, az Alaptörvény értékeit bemutató ünnepi tanulmánykötet (…) megjelenéséről, valamint emlékplakett és ünnepi bélyeg (…) kiadásáról”.

A kormány a rendezvény, valamint az ahhoz kapcsolódó programelemek és az ünnepi kiadványok céljára 58 millió forint többletforrást biztosít. A főszervező tehát Varga Judit igazságügyi miniszter lesz, a költségvetési források biztosítására pedig a kormány Varga Mihály pénzügyminisztert kérte fel.

Az alaptörvényt 2011. április 18-án fogadta el a magyar Országgyűlés. Ezzel váltották le a Magyar Köztársaság Alkotmányát, amely a rendszerváltás óta volt érvényben. Az Alaptörvényt az elmúlt 10 évben 9 alkalommal módosították.

(Magyar Közlöny/Nyugati Fény)

Valódi Hírek