Kiplakátolta a Mészáros-féle hoteleket a Momentum — Bojkottra szólították fel az embereket (+videó)

A Mészáros-féle hotelek az elsők között nyitottak meg a hétvégén.

A Momentum tagjai “Ez egy közpénzzel kitömött Orbán-hotel! Bojkottáld!” plakátokkal látták el a Hunguest Hotels szállodát és azokat a hoteleket, amelyek Mészáros Lőrinchez köthetők – derült ki a párt szombati közleményéből.

Mint írták:

a Mészároshoz tartozó Hunguest Hotels lánc az elsők között van, amelyek kinyit most hétvégén.

A Momentum kitért arra is, hogy Mészáros az elmúlt években gyakorlatilag leuralta a turisztikai szektort, köszönhetően a közpénz milliárdoknak. Ezen a járvány sem változtatott, hiszen cégének 14 hotelje összesen 17,7 milliárd forint értékben kapott felújítási támogatást.

„A kormány a koronavírus-járvány alatt szándékosan hagyta bedőlni a teljes turisztikai és szórakoztatóipari szektort, ezért nem nyújtott valódi segítséget sem a munkavállalóknak, sem a hoteleknek, vendéglátóipari egységenek – miközben Mészáros hoteljei közpénzből épültek és különtámogatást is kaptak.

Egyértelmű a cél: így akarják felvásárolni a hoteleket és leuralni a teljes szektort, hogy ne is lehessen olyan szállodában megszállni Magyarországon, amely áttételesen nem Orbán Viktoré” – írta a Momentum.

A párt ezért bojkottra szólította fel az embereket, mondván „ne Mészárost és Orbánt gazdagítsuk, hanem olyan tisztességes magyar turisztikai és vendéglátóipari vállalkozókat támogassunk, akik a járvány idején szinte semmilyen segítséget nem kaptak”.

A bojkottra Fekete-Győr András, a párt miniszterelnök-jelöltje Facebook-videóban szólította fel az embereket, miközben ő is kiragasztott egy plakátot egy budapesti hotelre.

Valódi Hírek