Svájcban attól zeng a helyi média, hogyan szervezik ki Orbánék a magyar állam pénzét

Ebben valóban mindenkit lekörözünk.

Riportot sugárzott a svájci SRF televízió Magyarországról. A műsor

„Privát alapítványokba helyezi az állami vagyont a magyar kormány”

címen került adásba.

A tévéadásban arról számoltak be, hogy az Orbán Viktor vezette magyar kormány egyetemeket, kastélyokat, energetikai cégeket és termőföldeket sorol alapítványokba, amelyekben fontos tisztségeket töltenek be vezető fideszes politikusok — mint például a Miskolci Egyetem esetén Varga Judit.

A műsorban bemutatták a Gödöllői Királyi Kastélyt, amelyet a kormány szintén magánalapítvány kezébe ad. Arról is beszámoltak, hogy a Corvinus Egyetem 2019 júliusa óta alapítványi tulajdonban van, így az alapítvány ellenőrzi az intézmény költségvetését, valamint dönthet arról, ki taníthat az egyetemen.

A jövőben összesen 32 alapítvány veszi át az állami intézményeket.

Egyetemek, klinikák, energetikai és gyógyszeripari vállalatok, kikötők, kastélyok, múzeumok, színházak – ezek mind alapítványok kezébe kerülnek” — hangzott el a műsorban.

Az adásban azt is elmondták, hogy az eredetileg állami tulajdonú egyetemeknek a közel felét már alapítványok üzemeltetik. Ezzel kapcsolatban ellenzéki oldalról Szakács László szocialista politikus nyilatkozott. Szerinte

a jelenlegi kormány a jövő évi országgyűlési választások utáni esetleges verség miatti túlélésre készül a közvagyon áthelyezésével.

A riportban a svájci televíziós csatorna arról is beszámolt, hogy a magyar államnak milliárdos részvényei voltak nagy cégekben — többek között a MOL-ban –, ezeket azonban elajándékozták. Ezt a részvényt egyébként a kormányközeli elitképző, a Mathias Corvinus Collegium kapta.

A videót >>IDE KATTINTVA<< tudod megnézni.

.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek