Bayer Zsolt levelet írt Gyurcsánynak: „Életemben először és utoljára, emberszámba fogom venni önt”

Magasztos gondolatok.

Bayer Zsolt levelet írt Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének. A kormánypárti publicista amiatt ragadott tollat, mert a volt miniszterelnök a járványkezeléssel kapcsolatban a kormányt hibáztatta sokak haláláért.

A Fidesz ötödik számú párttagkönyvének tulajdonosa arról írt, hogy „életemben először és feltehetőleg utoljára, emberszámba fogom venni önt„. Az újságíró a publicisztikájában Gyurcsány Ferenc apjáról is írt, akiről a politikus elmondta, hogy „nem volt igazán nagy gazember, csak kicsi„, és „néhány tízezer forintért pár hónapra lecsukták„.

Bayer azt írta, hogy Gyurcsány apjánál

lényegesen nagyobb gazemberek találhatók az ön családja, szerettei körében„.

Ott van például Apró Antal – na, az például nem egy kiflispista, egy pár tízezer forintos biciklitolvaj, mint az ön apja, hanem egy igazi fekete öves gazember és hazaáruló” — jelentette ki az újságíró.

A levélben Bayer arról értekezett, hogy szerinte a volt miniszterelnök kognitív disszonanciában, borderline szindrómában szenved, illetve kisebbségi komplexusa van apja miatt, emiatt azonban nem hibáztatható. Bár szerinte sokan éppen ezért megsajnálhatják Gyurcsányt, azonban az súlyos hiba lenne, mert elmebetegnek tartja őt az újságíró. Ehhez a publicista a szakmai platformnak kevésbé mondható Wikipediából idézett.

Bayer szerint Gyurcsánynak a börtönben lenne a helye, ehelyett pedig szerinte a parlamentben fenyegetőzik. A kormánypárti megmondóember arra kérte a DK elnökét „régi s újdonsült elvtársait„, hogy

{v}egyenek vissza, mert a harag rossz tanácsadó„.

Majd fenyegetően leírta, hogy „ön sem gondolhatja komolyan – már ha képes még olykor valamit is gondolni –, hogy egy nem várt és az ország számára végzetes következményekkel járó kormányváltás után nagyjából hárommillió ember nézné ölbe tett kézzel, hogy önök elkezdjék beváltani a fenyegetéseiket„. Majd ígéretet tett arra, hogy nem így lenne.

Befejezésül azt is kifejtette, hogy „készülnünk kell a tragikus végkifejletre is„, azaz a kormányváltásra. A levele végén még egyszer arra kérte Bayer Gyurcsányt, hogy „{v}egyenek vissza, Gyurcsány úr„, mert a harag a kormánypártiak számára is „rossz tanácsadó„, és az ellenzék jelenleg a kormánypártiakat hergeli.

Ez talán beismerése annak, hogy a Fidesznek sem kellene gyűlölködni?

(Magyar Nemzet/Nyugati Fény)

Valódi Hírek