Nagyon rossz hírek érkeztek Navalnij állapotáról

Kétségbeejtő a helyzet.

Hétfőn Instagram-bejegyzésben számolt be Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus az egészségi állapotáról. A posztot az ügyvédje által létrehozott fiókból tette közzé.

A politikus leírta, hogy

38 fokos lázzal küzd, valamint állandóan köhög.

Bejegyzése tanúsága szerint abban a börtönrészlegben, ahol ő tartózkodik, három beteget kellett kórházba szállítani tuberkolózis miatt.”Ha nekem is tuberkolózisom van, az talán elűzi a hátfájásomat és a zsibbadást a lábaimból. Ez jó lenne” — írta.

Közölte, hogy tünetei ellenére folytatja az éhségsztrájkot, amelyet a megfelelő ellátásért kezdett el. Erre azért van szükség, mert

nem kap semmilyen kezelést láb- és hátfájdalmára.

A Vlagyimir Putyinnal szimpatizáló Izvesztyija újság arról írt, hogy Navalnijt átszállították az egyik kórház részlegére légzőszervi betegség miatt. A Moszkvától 100 kilométerre fekvő Pokrovban Navalnij-szimpatizánsok tüntetést hirdettek, hogy meggyőződhessenek arról, valóban megkapta-e az ellátást az ellenzéki politikus.

A hírre az orosz rendőrség megerősített biztonsági intézkedésekkel reagált:

szögesdrótokat állítottak fel a börtön közelében, a város rendőri állományát pedig kibővítették,

emellett pedig az újságírókat is igazoltatják.

A kórház vezetője úgy nyilatkozott, hogy a politikus megkapta a kezelést, állapota kielégítő, és még koronavírus-tesztet is végeztek rajta.

Valódi Hírek