Dobrev Klára: Összeomlott a járványkezelés, Orbán bízza független szakértői testületre a védekezést! (+videó)

Emberéletek ezreit lehetne megmenteni, ha Orbán most hátralép — közölte az Európai Parlament alelnöke.

A mai nap egy tragikusan szomorú nap Magyarország történelmében, mivel a koronavírusban elhunytak száma átlépte a húszezret — mondta Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció online sajtótájékoztatóján hétfőn.

A politikus kiemelte, hogy ez a húszezer ember nem statisztikai adat, hanem vannak köztük nagyszülők, szülők, anyák, apák, ismerősök, testvérek.

Ezért ez a szám húszezer tönkretett életet is jelent.

Dobrev hozzátette: az, hogy Magyarországon halnak meg lakosságarányosan a legtöbben a vírusban, nem törvényszerű, az elhunytak közül nagyon sok embert meg lehetett volna menteni.

„Ez dilettáns és rossz döntések sorozatának az eredménye”

— fogalmazott. Kiemelte, hogy a kormány az elmúlt hónapban képtelen volt jó és következetes döntéseket hozni.

Az Európai Parlament alelnöke szerint ez nem mehet tovább: mivel a következő hetekben-hónapokban még ezrek életét lehetne megmenteni, ezért a DK felhívja az Orbán-kormány figyelmét arra, hogy nem tehet mást a haza érdekében, mint hogy

két lépést hátralép, és a védekezés irányítását független szakértőkből álló testületre bízza.

Dobrev Klára arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelen helyzet egyenes következménye annak, hogy Orbán Viktor nem hallgatott a szakértőkre a teszteléssel és a kontaktkutatással kapcsolatban, és hogy nem figyelt oda időben az orvosi kamara figyelmeztetésére, hogy baj van.

Orbán összeveszett az egészségügyi dolgozókkal, és

a járvány közepén 5000 embert elkergetett.

Kiemelte, hogy ebben a pillanatban nem Orbán egójával, vagy azzal kell foglalkozni, hogy neki milyen fontos magamutogató tervei vannak, hanem azzal, hogy emberek életét mentsük meg.

A teljes videót itt tudod megnézni:

.

 

Valódi Hírek