„Olyan világot élünk, hogy ha nem egyezik a véleményed, akkor lenyomnak” — Megszólalt a háziorvos, aki nem hajlandó a keleti vakcinákkal oltani (+videó)

Dr. Kiss Csaba nem hajlandó olyan vakcinát használni, amit az EU nem engedélyezett.

Kedden tudtuk meg: egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal dr. Kiss Csaba erdőkertesi háziorvosra, aki nem hajlandó oltani az orosz és kínai vakcinákkal.

Kiss az Átlátszónak februárban arról beszélt, azért tagadta meg, hogy részt vegyen a lakosság beoltásában, mert a rendelőjében nincsenek meg a feltételek, amik mellett biztonságosan el tudná látni ezt a feladatot, illetve nem vállalja azt sem, hogy olyan vakcinákkal oltsa be a lakosokat, amelyeknek nincs EU-s engedélye.

Az erdőkertesi háziorvos most a 444.hu-nak adott interjúban így nyilatkozott:

Most nincs itt előttem az orvosi eskü, de én megnéztem, abban az van, hogy a legjobb meggyőződésem és tudásom szerint. Nekem az a meggyőződésem, hogy embereket bezsúfolni a járvány kellős közepén egy orvosi rendelőbe, az nem járványügyi védekezés.

Nem mindig kapunk pontos információkat. A minisztériumból meg az ANTSZ-től időnként más értelmű vagy más megfogalmazású, sokszor egymásnak ellentmondó utasítás jön.

Azt látom, hogy a háziorvos kollégák nagyon nagy része elégedetlenkedik, hangot ad ennek a Facebookon, de igazándiból nem mernek kiállni a saját igazukért.

Jogi útra fogjuk terelni (…), nagyon sokan támogatnak és ha úgy áll, gyűjtést fogunk rendezni, hogy kifizessük

– mondta a büntetésre reagálva.

Kapni nem kaptunk semmit, utoljára védőfelszerelést májusban kaptunk, papírmaszkot. Egyszer kaptunk 2 liter fertőtlenítőt, ennyi, amit a kormánytól mi kaptunk védőfelszerelést. És így kéne dolgoznunk úgy, hogy még én se kaptam oltást.

Az orosz és a kínai vakcinával kapcsolatban kevés információval rendelkezünk. Amit a kínaihoz küldtek, ott magában az előiratban ellentmondások vannak egymásnak, (…) engem elbizonytalanít.

Kiss Csaba mesélt a politikai múltjáról is, volt önkormányzati képviselő, fideszes polgármester mellett alpolgármester, majd polgármester is volt 8 éven keresztül.

A Fideszre sok minden mondható, de az nem, hogy szeretné betemetni az árkokat. (..) Most olyan világot élünk, hogy ha nem egyezik a véleményed, akkor próbálunk lenyomni.

A teljes interjút itt tudod megnézni:

(Forrás: 444.hu)

Valódi Hírek