FRISS: Megvannak az újranyitásról szóló nemzeti konzultáció eredményei (+videó)

Született egy-két meglepő eredmény.

528 ezren töltötték ki a kormány újranyitásról szóló nemzeti konzultációját – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombat reggel.

A kormány Facebook-oldalán közzétett videóban az államtitkár ismertette röviden ismertette az eredményeket. Eszerint:

  • a válaszadók 88 százaléka a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre oldaná fel. Mindössze 12 százalékuk oldaná fel a járvány végén, egyetlen lépésben.
  • 66 százalék értett egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozások alól.
  • 74 százalék gondolja úgy, hogy az enyhítés első lépésének az este 8 óra utáni kijárási tilalom eltörlésének kell lennie.
  • Az éttermek és a szállodák újranyitását a válaszadók 87 százaléka támogatná, a sportlétesítményekét pedig 75 százalékuk.
  • 58 százalék ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így koncerteket vagy sporteseményeket látogathassanak.
  • 79 százalék pedig egyet ért azzal, hogy a járvány végéig Magyarországra csak olyan külföldiek léphessenek, akiket vagy beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Dömötör hozzátette, a kormány a konzultáció eredményei alapján készíti el az újraindítási tervet, amelynek az egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd.

A konzultáció részletesebb eredményeit később a kormány oldalán lehet majd megtekinteni.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek