Megpróbálta csőbe húzni a Hír TV műsorvezetője Fekete-Győr Andrást, de csúnyán beégett

Így tervezi az elszámoltatást a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Interjút adott Fekete-Győr András a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Momentum miniszterelnök-jelöltje pártja kormányzati terveit ismertette az adásban.

A műsorvezető, Földi-Kovács Andrea szembesítette a politikust korábbi állításaival, amelyek szerint a keleti vakcinákat diplomáciai eszköznek nevezte, és Orbán nyomást helyezett a hatóságokra, hogy engedélyezzék azok felhasználását. Fekete-Győr elmondta, hogy azóta

bebizonyosodott, hogy a kínai és orosz oltóanyagok is biztonságosak, bár ezek kevésbé hatékonyak, mint a nyugatiak.

A Momentum elnöke az ország nyugati orientációját erősítené miniszterelnökként. A műsorvezető szerint a politikus ellentmondásos nyilatkozatokat tett az elmúlt hetekben, mert néhány hete még „okos nyitást” szorgalmazott, később meg azt mondta, hamarabb le kellett volna zárni az országot.

A politikus szerint semmi ellentmondás nincs az általa elmondottakban, ugyanis okos nyitás alatt első körben a kijárási tilalom időtartamának módosítására utalt. Ez azt jelenti, hogy a kezdő időpontot este nyolc helyett tíz órára módosította volna, a boltok nyitvatartását pedig kilenc óráig engedélyezte volna, hogy a munka után ne tömörüljenek az emberek a bevásárlóközpontokban.

A miniszterelnök-jelölt korábban arról beszélt, hogy eltiltaná az újságírói hivatástól a propagandistákat. A műsorvezető rákérdezett arra, hogy mit kezdene vele, ugyanis Fekete-Győr András korábban őt is annak nevezte.

A politikus elmondta, hogy Földi-Kovács csúsztatott, ugyanis ő soha nem mondott olyat, hogy eltiltaná őket a munkájuktól, csupán

a Büntető törvénykönyvet módosítanák úgy, hogy ne lehessen szándékosan hazugságot terjeszteni.

Aki ennek ellenére továbbra is ezt a gyakorlatot folytatná, azt másfél évre eltilthatnák az újságírói munkától, súlyosabb esetekben pedig akár egész életre.

Kijelentette, hogy nem ő döntene ezen ügyek elbírálásáról, hanem a bírósági ítéletek számítanának. Fekete-Győr arról is beszélt, hogy

közvetlen államfőválasztást szeretnének, a korrupt személyeket pedig elszámoltatnák

olyan, például Romániában már bevált intézményekkel, mint a korrupcióellenes ügyészség.

A korrupciónak szerinte nincs pártszínezete, ezért más ellenzéki pártok által folytatott korrupciós cselekményeket is elszámoltatnának. Bár Fekete-Győr korábban kifejezte, hogy Gyurcsánynak nincs helye a politikában, szerinte a volt miniszterelnök hátrébb lépett azzal, hogy nem vállal kormányzati pozíciót, és ugyanezt tanácsolná Orbán Viktornak is.

A videó itt tekinthető meg:

(Hír TV nyomán)

 

Valódi Hírek