Semjén Zsolt megdöbbent: Tényleg azt mondta a Novák Kata, hogy a vírus elleni védekezést az segíti, hogy az apa férfi, az anya nő? (+videó)

Nem hitt a fülének, de aztán megmagyarázta.

Novák Katalin még tavaly posztolta ki a Facebook-oldalára az alábbiakat:

A Telex a szerdai kormányülés előtt elkapta Semjén Zsoltot, és megkérdezték a véleményét arról, hogy ez a módosítás (ti. hogy az anya nő, az apa férfi) segített-e a járványkezelésben.

Semjén először nem értette, hogy mi köze ennek a vírushoz, ám a riporter felvilágosította, hogy ezt még Novák Katalin írta novemberben.

Semjén elmondta, hogy az országgyűlés a vírus ellenére működik, azt pedig akkor is beleírták volna az alkotmányba, hogy az apa férfi, az anya nő, ha nincs járvány.

„De azért mert vírus van, nem függesztjük fel az országgyűlés működését”

— fogalmazott.

„Azt mondta volna a Kata, hogy a járvány elleni védekezést az segíti, hogy az apa férfi, az anya nő?”

— hitetlenkedett a politikus, majd közölte, hogy ez szerinte ez félreértés.

„Miért nem a vadászati világkiállításról kérdeznek egyszer?”

— tette fel a költői kérdést, amíg a Telex riportere Novák Katalin posztját olvasta fel neki. Ezután azt mondta, hogy „Katának igaza van”, az alaptörvény-módosításra tényleg szükség volt a járvány miatt, de

nem a családokról szóló részre, az attól függetlenül került bele.

„Vannak szabályok, amiket a vírus miatt hozunk, és emellett normálisan működik egy ország, ahol a szükséges törvénykezési folyamatokat visszük végig.”

— fogalmazott. Utóbbiakhoz tartozik szerinte, hogy a családok védelmében, „meg egyébként a normalitás védelmében” beleírták az Alkotmányba, hogy az apa férfi, az anya nő.

Hozzátette: elég szomorú, hogy ezt ki kell mondani.

Arra a kérdésre, hogy ha a melegek örökbefogadásának problémája nincs a magyar emberek első száz problémája közt, akkor miért kellett emiatt alaptörvényt módosítani, a miniszterelnök-helyettes azt felelte:

„Ezer és egy dolog van, ami nem a legfontosabb, mégis bele van írva az alkotmányba. Az alkotmányba azért kellett beleírni, hogy egyszer és mindenkorra lezárjuk azt a vitát, amit bizonyos LMBTQ körök nyitottak.”

Semjén szerint a kérdés nem érinti a magyar társadalom nagy részét, sokan pedig abszurdnak tartják, hogy ilyen kérdések egyáltalán felmerülnek,

„de miután ilyen abszurd kérdések felmerülnek, az ezzel szembeni védekezéshez volt szükséges, hogy az alkotmányos alapját is megteremtsük annak, ami egyébként a természetben adva van.”

A videót itt tudod megnézni:

(Telex nyomán)

 

Valódi Hírek