Államtitkár: Ha Tordai Bence balhézik, akkor viselje a következményeket

Pökhendi oltogatás a Parlamentben.

Mi is beszámoltunk arról, hogy Tordai Bencét, a Párbeszéd képviselőjét Kövér László rekordösszegre, 8,2 millió forintra büntette a múlt héten, mert az ülésteremben odament egy mobiltelefonnal Varga Mihály pénzügyminiszterhez, és megkérte:

“küzdjünk együtt azért, hogy a kormány adja vissza azt a közel 10 milliárd forintot, amit a múlt év végén indoklás nélkül elvett a II. és a III. kerületi szakrendelőktől”.

Tordai a szerdai parlamenti ülésen napirend előtti felszólalásában azt mondta: a kabinet egészségügyi válság idején 10 milliárd forintot von ki az egészségügyi intézmények fejlesztéséből, vagyis ez a kormány aljas és alkalmatlan, visszaél a kivételes helyzettel, hogy kénye-kedve szerint átalakítsa az egészségügyet.

A reformokat most, a veszélyhelyzetben valósítja meg, miközben nem képes kezelni a járványhelyzetet, megszervezni az oltást, továbbá kudarcot vall a kormányzás terén — fogalmazott.

Meglátása szerint alaptalanul és jogtalanul vetett ki rá bírságot az Országgyűlés elnöke.

Az ilyen ügyek sok kárt okoznak a demokráciának, az Országgyűlés tekintélyének és Magyarország nemzetközi megítélésének — vélte.

Hozzátette, hogy erről nyilván a brüsszeli bíróságoknak is meglesz majd a maguk véleménye.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: az elmúlt idők legnagyobb béremelése valósult meg az egészségügyben, és ha nem lenne jól működő oltási terv, nem lehetne elmondani, hogy Magyarország a második helyen áll az oltás tekintetében az EU-ban.

Azért állnak jól, mert nem bízták csak Brüsszelre a vakcinabeszerzést — magyarázta.

Megjegyezte: a képviselő azért kapott büntetést, mert

nem tartotta be a szabályokat, és ha „balhézik”, viselje a következményeket.

Valódi Hírek