Arató Gergely durván nekiment Orbánnak: Ha már államférfi nem tud lenni, legalább legyen férfi (+videó)

Azonnali kérdések órája a Parlamentben.

„Amikor tavaly év végén oltási terv helyett csak egy vázlatos sorrendet hoztak nyilvánosságra, egy egész ország találgatta, hogy ez egy sajátos szilveszteri tréfa vagy valóban képtelenek arra, hogy megszervezzenek egy oltási kampányt.

Sajnos mára megtudtuk, hogy az utóbbi a helyzet: önöknek fogalma sincs arról, hogyan kell megszervezni egy oltási kampányt. Mára oltási terv helyett csak oltási káosz van

– kezdte Arató Gergely, a DK képviselője az Orbán Viktorhoz intézett azonnali kérdését.

Arató hozzátette, az Európai Unióban csak Magyarországon fordulhat elő az, hogy súlyos krónikus betegséggel élő idősek még nem kaphattak vakcinát, miközben az olimpikonok és focisták oltása jól halad.

„Miért nem érdemlik meg a magyar emberek azt, hogy tudják, mikor számíthatnak oltásra? Miért nem érdemlik meg azt, hogy oltási terv alapján rendszeresen és kiszámíthatóan folyjon az oltás ebben az országban”

– kérdezte a DK politikusa.

Válaszát Orbán azzal kezdte, megérti a képviselő indulatait és azt, hogy tapasztal olyasmit, ami bántja az igazságérzetét.

„Nem állítom, hogy önnek nincs igaza, mert engem is rendkívüli mértékben bánt és zavar az, hogy Brüsszel megrendeli a vakcinákat, mi azt kifizetjük, aztán az nem érkezik meg”

– érvelt a miniszterelnök.

Orbán szerint nem azért halad Magyarországon a vártnál lassabban az oltás, mert nincs oltópont vagy nincs megszervezve az oltás, hanem azért, mert nincs elegendő vakcina.

Orbán ezt követően azt is elmondta, hogy az AstraZeneca félmillió dózissal kevesebbet fog szállítani, mint korábban vállalta, illetve állítása szerint Brüsszel „megtiltotta”, hogy nyilvánosságra hozzák a vakcinaszerződéseket.

„Nem engem vagy a magyar kormányt kellene támadni, hanem a brüsszeli barátait”

– tette hozzá Orbán.

„Ha már államférfi nem tud lenni, legalább legyen férfi, ne bújjon Brüsszel, Soros, Gyurcsány vagy az ellenzék mögé”

– reagált erre Arató, aki felidézte azt is, hogy a Pfizer 10 millióval több vakcinát szállít az Európai Unióba, illetve 600 ezer vakcinát még nem adtak be és raktárban van. A miniszterelnök viszont szerinte erről nem beszél.

Orbán erre azt válaszolta, hogy ezeket az oltóanyagokat, a második dózis beadása miatt tartogatják.

„Egy kis jóindulat kellene és akkor ezt ön is átlátná” – mondta a kormányfő.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek