Koncz Zsófia megszólalt: Bocsánatot sem kért a polgármester, aki Koncz Ferenc halálát okozta

B. Zita nem ismeri el a felelősséget.

Hétfőn az ügyészség vádat emelt B. Zita legyesbényei polgármester ellen, aki azt a közúti balesetet okozta, melyben Koncz édesapja, Koncz Ferenc elhunyt.

Koncz Zsófia a Facebook-oldalán szólalt meg az üggyel kapcsolatban pénteken; azt írta: ügyészség fogházbüntetést indítványozott – a szabadságvesztés végrehajtását felfüggesztve –, ezen kívül pedig indítványozta a közúti járművezetéstől való eltiltását is.

Az igazságügyi szakértői vélemény szerint Koncz Ferenc minden szabályt betartva közlekedett, a balesetet pedig B. Zita idézte elő azzal, hogy

„az általa igénybe vett jobboldali forgalmi sávból áthaladt a motorkerékpár vezető által igénybe vett baloldali forgalmi sávba olyan haladási helyzetben, amikor a motorkerékpár már a haladási sebességéhez tartozó vészfékezési féktávolságon belüli távolságban volt.”

Koncz azt írja, a vádlottban annyi együttérzés sem volt, hogy bocsánatot kért volna, vallomásában pedig úgy fogalmazott, hogy

„nem érez felelősséget”.

Ha el is ítélik a vádlottat, akkor sem kell megválnia polgármesteri tisztségétől, mert attól csak szándékos bűncselekmény esetén kell búcsút mondani a törvény szerint.

A bejegyzést itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek