„Felháborító disznóság, amit Schiffer művel!” – Élő adásban osztotta ki az LMP ex-elnökét a bankszakember (+videó)

Talált, süllyedt.

Beszámoltunk róla, hogy az LMP korábbi elnöke, az állítólagos visszavonulása óta minden korábbinál többet szereplő Schiffer András hétfőn az euró magyarországi bevezetése ellen lázított a közösségi oldalán.

Schiffer András ezzel – ki nem mondva – Fekete-Győr Andrásnak akart alávágni: a Momentum miniszterelnök-jelöltje ugyanis egy nappal korábbi programbeszédében az euró bevezetését szorgalmazta. Szintén az euró mihamarabbi bevezetése mellett érvel évek óta a Demokratikus Koalíció.

Kedden erről is kérdezték az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Bodnár Zoltánt, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökét.

A pénzügyi szakember az euróról elmondta: a közös valuta az egyetlen út, ami Európa versenyképességét a világpiacon biztosítani tudja.

Bodnár emlékezetett: amikor Magyarország 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, azt a jogi kötelezettséget vállalta, hogy be fogja vezetni a közös valutát.

A szakember „zöldségnek, sületlenségnek” nevezte Schiffer szövegét, mely szerint aki bevezeti az eurót, az lemond az ország szuverenitásáról.

Bodnár Zoltán felhívta a figyelmet, hogy miközben az elmúlt 10 évben

260 forintról 360 forintra

gyengült a forint-euró árfolyam, ennek semmilyen érzékelhető pozitív hatása nem volt a magyar cégek termelékenységére és versenyképességére.

De a legerősebb rész csak ezután következett, idézzük szó szerint Bodnár Zoltánt:

„Nem tudom magamban tartani, már csak személyes érintettség okán sem. Én az első pillanattól kezdve elkötelezett híve vagyok az euró bevezetésének.

Hogy Schiffer András azt mondja, hogy azok, akik az euró bevezetése mellett érvelnek, azokból hiányzik a hazaszeretet, ez valami egészen felháborító disznóság!

Nincs licensze Schiffernek arra, hogy ilyet mondjon rólam, és mindazokról, aki az euró bevezetését fontosnak tartják!

Arról az egészen átlátszó összefüggésről nem is beszélve, hogy a Momentum miniszterelnök-jelöltje vasárnap délután elmondja, hogy az ő programjuknak egy lényeges eleme az euró bevezetése, és hétfőn reggel Schiffer András múlhatatlan szükségét érzi annak, hogy jószerivel lehazaárulózza azokat, akik eurót tartanak szükségesnek Magyarországon. Ez valami egészen minősíthetetlen viselkedés!”

Videó:

.

 

Valódi Hírek