Menczer vérig sértődött: Egész Európa az orosz vakcinát akarja, csak nem merik bevallani

Mindenki megnyugodhat.

Reagált Facebook-oldalán Menczer Tamás államtitkár arra a hírre, hogy az oroszok az első hónapra szerződésben vállalt 600.000 adag vakcina helyett csak 145.000 adagot küldenek.

Az államtitkár azt írta: szinte hallja, ahogy a baloldalon pukkannak a pezsgők az orosz vakcina késedelmes szállítása miatt, de ezek természetesen álhírek.

„A következő hetekre jelentős szállítmányokat várunk, a vakcina folyamatosan érkezik a jövőben, jelenleg is 100 ezer adag van úton.”

— nyugtatott meg mindenkit Menczer.

Hozzátette, hogy az orosz fél minimális csúszással fogja teljesíteni a vállalt 2 millió adag oltóanyag szállítását, ám Brüsszelről ugyanezt nem lehet elmondani.

„Azért, hogy a jövőben kis csúszás se legyen, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai a jövő héten ismét Oroszországba utaznak, és további egy vagy két vakcinagyárban végeznek helyszíni vizsgálatot, így – ha mindent rendben találnak – ezekből is érkezhet oltóanyag Magyarországra.”

— írta. Hogy ez vajon szintén a Szputnyik V oltóanyagra vonatkozik, vagy valamelyik újra, arra nem tér ki a bejegyzés. Időközben ugyanis Oroszországban engedélyezték a harmadik fajta orosz fejlesztésű oltóanyag használatát is. Ez a Covivac, de van egy harmadik is, ez a Vektor Központ által októberben regisztráltatott EpiVacCorona.

Az államtitkár azzal folytatta a bejegyzést, hogy

május végéig 3,5 millió emberrel tudunk többet beoltani, mint egy hasonló méretű uniós ország.

Nem felejti el megjegyezni, hogy most már egész Európa az orosz vakcinát akarja, csak a politikai támadásoktól tartva nem merik ezt bevallani.

„A kínai vakcinával hasonló a helyzet, és a vágyakozók száma csak növekedni fog.”

— írta.

„A minap egy közeli uniós ország miniszterelnöke hívott, és negyedórán át kérdezgetett az orosz vakcináról.
Ami felettébb megtisztelő volt, de meg is lepett, miniszterelnökök azért nem szoktak rám csörögni.😊”

— örömködött.

A teljes posztot itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek