Újabb felmérés bizonyítja: Az ellenzék győzelmet arathat az országgyűlési választáson

A kutatóintézetek mérései egy irányba mutatnak.

Közzétette aktuális közvélemény-kutatási adatait a Závecz Research. Az intézet felmérése azt mutatja, hogy az egyesült ellenzék győzne, ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások.

A kormánypártok jelenleg a biztos szavazók 47%-os támogatottságát tudhatja magáénak.

Ez enyhe, 2%-os népszerűségnövekedést jelent a decemberi adatokhoz képest.

Az ellenzéki pártok között a DK áll az élen 18%-os támogatottsággal. Ez egy százalékkal kevesebb, mint amennyire decemberben mérték a szervezetet.

A Jobbik erőre kapott: két százalékos népszerűség-növekménnyel 12%-on állnak a pártválasztók körében. Ezáltal elmondható, hogy a Jakab Péter vezette politikai szervezet a második legerősebb ellenzéki formáció.

A Momentum népszerűsége enyhén csökkent decemberhez képest. A választók 9%-a támogatja őket. Nyomukban az 1 százalékpontot erősödő MSZP található. A szocialisták a választópolgárok 8%-át tudhatja magáénak.

Az LMP népszerűsége jelenleg 3%-os, egy százalékkal magasabb, mint decemberben. A Párbeszéd támogatottsága 1%-os. Mindezek alapján elmondható, hogy

a hat ellenzéki párt össztámogatottsága 4%-kal felülmúlja a kormánypártokét, ami már elegendő lehet a kormányváltáshoz.

A kormánnyal sokszor együtt szavazó Mi Hazánkot 1% támogatja. A mindkét oldallal kritikus Magyar Kétfarkú Kutyapárt szintén 1%-ra számíthat.

(Telex nyomán)

 

Valódi Hírek