Kásler úgy tudja, tíz év alatt jelentősen csökkent a rászorulók száma Magyarországon

Bele ne fulladjanak a nyugdíjasok a sok kaviárba és francia pezsgőbe!

A súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya egy évtized alatt 23,4 százalékról 8,7 százalékra csökkent – mesélte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

A közlemény szerint ez uniós szinten is számottevő eredmény: a lista aljáról, „a 6. legrosszabb helyről ugrottunk a lista elejére”, a 9. legjobb helyre az Európai Unió 27 tagállama közül.

Káslerék úgy tudják, egy évtized alatt felére csökkent azoknak a száma, akiknek nincs tartalékuk egy váratlan kiadásra, például egy mosógép vagy egy hűtőszekrény cseréjére, valamint két és fél millióval többen engedhetnek meg maguknak egy hét nyaralást.

Az EMMI szerint míg tíz éve minden negyedik embernek gondot jelentett a lakással kapcsolatos fizetési hátralék vagy a hiteltörlesztés, jelenleg ez csak minden tizedik embert érint.

Egy évtized alatt harmadára esett vissza azoknak a száma is, akiknek gondot jelent a lakásuk fűtése. Előbbi a devizahiteles mentőcsomagoknak, utóbbi a rezsicsökkentésnek is köszönhető – közölte Kásler, és közben nem röhögte el magát.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek