Pusztító gyűlöletet zúdít a jobboldal a katolikus teológusra, mert könyvet ír a pedofil papok visszaéléseiről

Bemutatkozik az ország nemzeti keresztény fele.

Egyre brutálisabb támadások érik Perintfalvi Rita katolikus teológust, a Grazi Egyetem Katolikus Fakultásának tanárát azért, mert felvállalta az egyházon belüli szexuális bántalmazási ügyek feltárását — írta meg Facebook-oldalán kedden a teológus.

Mint írja, a kegyetlen agresszió azért folyik ellene, mert

„felvállaltam az egyházon belüli szexuális bántalmazási ügyek feltárását és mert egy olyan emberközeli teológiát képviselek, ami visszautasítja a gyűlölködés és kirekesztés minden formáját és a feltétel nélküli szeretetet és elfogadást állítja a középpontba (…)”

Hozzáteszi: ezt olyan emberek teszik vele, akik maguk is keresztények, vagy legalábbis annak vallják magukat.

A hithű katolikus teológust azért érik a támadások, mert nyíltan kritizálja az állam és az egyház összefonódását, és kiáll a demokratikus és szekuláris állam mellett.

Perintfalvi kiáll továbbá a nők és a kisebbségek egyenlőségéért, és

katolikusként elutasítja a gyűlölet minden formáját.

A jobboldali média azonban azért támadja leginkább a teológust, mert nem tűri az egyházon belül zajló szexuális visszaélést és bántalmazást, és mindent meg is tesz annak felszámolásáért.

Perintfalvi Rita Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók a katolikus egyházban című feltáró igényű könyve az idei áprilisi könyvfesztiválra jelenik meg, az utóbbi időben többször osztott meg belőle részleteket publikus Facebook-oldalán, vélhetően ez korbácsolta fel még az eddigieknél is jobban a propagandamédia és fogyasztói indulatait.

A teológust ezért szisztematikusan járatják le a NER-sajtóban, még keresztény újságírók is, de

kap nyílt zaklatást és privát fenyegetéseket is bőven.

Szélsőjobbos, keresztény újságíró a teológus fizikai bántalmazására uszít nyíltan, tudományos és teológiai csoportokban tömegesen lincselik, szélsőjobboldali, neonáci portálok próbálják a fasizmus módszereivel lejáratni.

„Egyre több helyen írogatnak arról is, hogy az egyháznak ki kellene közösítenie engem, mert eretnek tanokat képviselek”

— osztotta meg a követőivel.

A teológus most azt írta: a grazi egyetemen, ahol tanít, nagyvonalakban vázolta a helyzetet:

„megszólalásom után minden egyes jelenlevő kollegám külön megköszönte mindazt, amit az ádlozatokért, az egyházért és egyúttal a demokráciáért teszek egy olyan kontextusban, ami keményebb talán minden eddiginél. És így az egész katolikus fakultás felsorakozott mögöttem és teljes támogatásukról biztosított. Nemcsak az osztrák, de a német egyház is.”

Emellett háláját és jóérzését fejezi ki azért, mert óráira a következő szemeszterre még az eddiginél is többen jelentkeztek.

„Igen, mert vannak helyek, ahol a keresztény teológia nem NER-hitvédelem, mert vannak helyek, ahol a keresztény emberek nem NER-keresztények, mert vannak helyek, ahol a keresztények hozzám hasonlóan azt gondolják, hogy egy keresztény ember, politikus soha nem uszíthat, gyűlölködhet, veheti el másoktól az emberi jogait vagy taposhatja lábbal a demokráciát.

Én azért dolgozom, hogy Magyarország is ilyen hely lehessen!”

— zárta sorait.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek