Gyurcsány Ferenc kifakadt: Orbánék meg sem próbálták menteni az embereket az ellehetetlenüléstől

A volt miniszterelnök szerint Orbánék bukni fognak jövőre.

Hétfőn este Gyurcsány Ferenc volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik vendége. A volt miniszterelnök beszámolt a járványhelyzetről és az ellenzéki együttműködés jelenlegi helyzetéről.

Gyurcsány szerint Orbán Viktor „teljes súlyával nehezedik” a szakmára, hogy engedélyezzenek ilyen-olyan-amolyan vakcinákat. A volt kormányfő elmondta, hogy

a teljes ellenzék oltáspárti,

de abban hisznek, hogy egy független európai hatóságnak kell bevizsgálni az oltóanyagokat.

A DK elnöke szerint fontos, hogy mindenki beoltassa magát. A politikus úgy véli, hogy nem az ellenzék az, amely átpolitizálja a témát, hanem Kína és Oroszország.

Gyurcsány szerint bármilyen vakcina jobb a semminél, és

ha nem lenne más, akkor az oroszt és a kínait is fel kellene használni.

10-ből 7 beteg meghal a koronavírusban az intenzív osztályokon, és emiatt az orvos barátai is vehemensen érvelnek az oltás mellett.

Orbánék kormánya nem próbálta megmenteni a magyar állampolgárokat a válság miatti ellehetetlenüléstől. A DK elnöke elmondta: örülne, ha a jelenlegi kormányfő legalább néhány szót szánna a „dermesztően nehéz” helyzetben lévő polgárok sokaságáról.

A gyurcsányozás nem zavarja a volt miniszterelnököt. Ennek ellenére az ő emlegetését a polgárok lenézésének tartja, mivel nincsenek érveik a jelenlegi helyzet kezelésére.

Az exminiszterelnök szerint a „kaszárnyafegyelem” nem egyenlő a kormányzóképességgel. A politikus úgy véli, hogy a jelenlegi kormány el fog bukni jövőre.

A DK elnöke az ellenzéki oldalon tapasztalható példaértékű együttműködésről beszélt. Szerinte mindenki hajlandó engedni a saját álláspontjából az egyezség és a közös kormányzás érdekében.

Szépen viselkednek egymással” — mondta a pártvezetőkről Gyurcsány. A korábbi kormányfő elmondta, hogy mind a 106 egyéni választókerületben lesz ellenzéki előválasztás.

Össze fogunk kapaszkodni

— zárta az interjút a volt miniszterelnök.

Valódi Hírek