Felfestett egy zebrát a Momentum politikusa, bűncselekmény gyanúsítottjaként hallgatják ki

Arányok.

Gyanúsítotti kihallgatásra hívta be a rendőrség Szemző Áront, a Momentum politikusát — derül ki a budakeszi politikus csütörtöki Facebook-bejegyzéséből.

Szemző 2019. szeptember 11-én hajnalban festett fel egy zebrát Budakeszin az általános iskolához, ahol annak ellenére nem volt gyalogos átkelő, hogy van ott buszvégállomás és bölcsőde is.

Az óriási forgalom miatt az itt lakók szerint szükséges volt a forgalom lassítása, a gyalogátkelő hivatalos kijelölése és elfogadása már megtörtént. Szemző Áron 2019-ben annyit tett, hogy

felgyorsította a folyamatot és cselekedett.

A rendőrség viszont közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Szemzőt 2020 szeptemberében még tanúként hívta be a rendőrség az ügyben, de mivel elkapta a koronavírust, így nem tudott megjelenni – ezt természetesen időben jelezte.

„Ezek után hívtak be most gyanúsítotti kihallgatásra.

Az ügyben az álláspontom nem változott. Ha az, hogy festettem egy messziről is látható 3 dimenziós zebrát, amin bárki biztonságosan átkelhet, veszélyes a társadalomra, akkor a tetteimért természetesen vállalni fogom a felelősséget.”

— írta a politikus. A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

Valódi Hírek