Karácsony Gergely kiakadt: Manipulált fotó terjed a budapesti plakátokról a Facebookon

Ne dőljünk be!

Hamisított az a fotó, amely a közösségi médiában terjed egy, a VII. kerületben kihelyezett COVID-oltással kapcsolatos plakátról – közölte Karácsony Gergely budapesti főpolgármester szerda délután a Facebook-oldalán.

A főváros cége által a hetedik kerületben kihelyezett plakáton ugyanis a főpolgármester szerint az ölelés és nem a manipulált fotón látható ölés szó szerepel.

„Felháborítónak tartom, hogy valaki éppen most, a járványhelyzetben gúnyt űz egy ilyen komoly témából. A koronavírus több ezer embertársunk halálát követelte, a korlátozások vállalkozásokat, s velük együtt életeket tettek tönkre” – írta a főpolgármester, aki jogi lépéseket tesz a manipulált fotó ügyében.

Hozzátette, a fővárosi önkormányzat nemrég kezdett tájékoztatási kampányba a koronavírus elleni oltás fontosságáról. A főpolgármester szerint az állampolgárok egyéni felelőssége, hogy segítsék a védekezést, ezért arra kért mindenkit, hogy „tartsa tiszteletben a szabályokat, és ne csináljon viccet abból, ami egyáltalán nem vicces”.

Terjed itt a Facebookon egy fotó egy bizonyos plakáttal kapcsolatban, amely a VII. kerületben található, és a főváros…

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, 10 February 2021

 

Valódi Hírek