Áttörés: Azonnal gyógyítja a koronavírust egy új gyógyszer

A tesztelés most lép a második szakaszba.

Egy új, egyelőre EXO-CD24 nevű izraeli gyógyszer 3-5 nap alatt meggyógyított a tel-avivi Ichilov kórházban 30-ból 29 koronavírusos beteget, akiket a Covid-19 mérsékelt vagy súlyosabb formája miatt kezeltek — írja a Portfolio a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál alapján.

A gyógyszert az Ichilov kórház kutatórészlegén fejlesztették ki, és az immunrendszer heves gyulladásos reakcióját előzi meg vagy mérsékli.

A klinikai vizsgálat első fázisában részt vevő 30 beteg közül 29-en 3-5 nap alatt elhagyhatták a kórházat a kezelést követően.

A harmincadik betegnél néhány nappal tovább tartott a gyógyulás. Az első tesztelési szakasz befejeződött, a a kórház közleménye szerint

a gyógyszer hatékonyan segített a betegségből való gyors felépülésben.

A gyógyszert Nadír Arber professzor fejlesztette ki, és naponta egyszer, néhány perces inhalálással juttatták a tüdőbe.

Alapja a CD24 nevű fehérje, amely fontos szerepet játszik az immunrendszer szabályozásában. A következő kísérleti fázis hamarosan kezdődik, de a kórház orvosai máris úgy látják, hogy a Covid-19 betegség súlyos formájának egyik kezelési módja lehet.

„Fejlett és kifinomult, és megmentheti a koronavírus okozta betegségben szenvedőket. A tesztelés első fázisának eredményei kiválóak, és bizalmat keltenek Arber professzor módszerében, amelyet évek óta kutat a laboratóriumában”

— mondta a lapnak Roni Gamzu, a kórház igazgatója.

(Portfolio nyomán)

(kiemelt kép: kronikaonline.ro/Beliczai László)

 

Valódi Hírek