Pofon az oktatásnak: Két hónapos csúszással fizeti ki a szakképzési juttatásokat a kormány

A DK azonnal magyarázatot követel Káslertől.

Egy, a Demokratikus Koalícióhoz került belső vezetői levél szerint az állam a januári és februári szakképzési juttatásokat csak két hónapos késéssel, márciusban fogja kifizetni a pedagógusoknak és a tanulóknak – közölte pénteken Arató Gergely.

A DK oktatáspolitikusa szerint Káslerék az új naptári év rendszerátállásával, és a félév zárásával indokolják a csúszást.

Arató közölte: írásbeli kérdéssel fordul Kásler Miklóshoz, hogy megtudja,

„mi a valódi oka annak, hogy miközben a kormány tízmilliárdokat költ oligarchamentésre és saját strómanjai hobbijaira, addig nincs pénz a szakképzésben résztvevő diákok és tanárok törvény által garantált juttatásainak normális kifizetésére?

Miért van az, hogy a gazdasági válság közepén Orbán pánikkormánya még azoktól is sajnálja a pénzt, akik a legkiszolgáltatottabbak?”

Tudjuk, ahogyan ebben az országban már mindenki régen, hogy ami itt megy, az minden, csak nem kormányzás. Az ilyen fajta kisstílűség ebben a helyzetben azonban még Orbánéktól is túlzás – tette hozzá a képviselő, aki választ vár az éppen Mátyás király kihantolásán fáradozó minisztertől.

(dkp.hu)

Valódi Hírek