Torkig lett a fideszes agymosással, felmondott a Bors főszerkesztője

A konkurens Blikkhez igazol.

Felmondott a Bors főszerkesztője, Kovács Vince – értesült a Media1. A lap úgy tudja, a Borsot szakmai alapon kiegyensúlyozni próbáló Kovács „megcsömörlött” attól, ami a Fidesz-közeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary kiadónál folyik.

A főszerkesztő megelégelte a lap működését befolyásoló külső beavatkozásokat és azt is, hogy a kiadó bulvár divíziójának vezetője Ómolnár Miklós teljesen eltérő elképzelésekkel rendelkezett az újságírásról.

A Media1 több egymástól független forrásból is arról értesült, hogy Kovács visszatér az általa alapított, a Bors legnagyobb konkurenciájának számító Blikkhez főszerkesztő-helyettesként.

Kovács Vince az Indexhez igazoló Gedei Norbert, a Blikk eddigi főszerkesztő-helyettesének és korábbi főszerkesztőjének feladatkörét veszi át a Ringier Axel Springer Magyarország kiadónál.

A Borsnál Kovács távozása mellett további felmondások is várhatóak, a Media1 szerint ugyanis a távozó főszerkesztő további kollégákat visz magával a Blikkhez.

Emellett nemrég felmondott Takács Gabriella, a lap a sztárokkal foglalkozó főszerkesztő-helyettese is, aki a Central Médiacsoporthoz tartozó Best és Story magazin főszerkesztői pozícióját veszi át.

(Media1 nyomán)

(Kiemelt kép: Media1)

Valódi Hírek