Karácsony Gergely szerint a kormány sutyiban 400 forintos dugódíjat akar bevezetni, Fürjes Balázs reagált

A főpolgármester szerint így oldanák meg a forgalomcsökkentést.

„Négyszáz forintos dugódíjjal és autós sávok elvételével tervez a kormány, mert a Galvani híd csak így biztosítja a remélt és szükséges forgalomcsökkentést Budapesten” — írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán szerdán.

A főpolgármester hozzátette, hogy ezeknél sokkal kisebb mértékű változtatásokra is felháborodással reagálnak a kormány megmondóemberei.

„Márpedig dugódíjat suttyomban, lopakodva bevezetni nem lehet. Ezért mondjuk, hogy a Galvani hídról nem csak csilivili látványterveket kell mutogatni, hanem érdemi, minden részletre kiterjedő párbeszédet kell folytatni a budapestiekkel.”

— fogalmazott. A budapesti önkormányzat nagy híve a forgalomcsökkentésnek, de látható, hogy a kormány propagandája ellentétben áll a valós szándékaival.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a Telexen megjelent véleménycikkében úgy fogalmaz: „Az új hídhoz kapcsolódóan várt forgalomcsillapítási hatást első sorban nem is a hídtól kell várni a kormány szerint, hanem az azzal párhuzamosan bevezetni tervezett dugódíjtól és belvárosi sávelvételektől.”

Eközben Fürjes Balázs az Indexnek reagált a főpolgármester szavaira:

szerinte a hír városházi kacsa.

 

Valódi Hírek