Választ vár a DK: A mélyszegénységben élők hogyan regisztráljanak az oltásra?

Szerintük mindenkinek jár a védelem.

Közleményben kéri a magyar kormányt a DK, hogy tegyék lehetővé az offline regisztrációt a koronavírus elleni oltásra. Erre azért lenne szükség, mert

a mélyszegénységben élő, interneteléréssel nem rendelkezők polgároknak nincs lehetőségük jelentkezni az online nyilvántartásba.

Jelenleg csak a nyugdíjasok számára elérhető az offline regisztráció. Azonban ezzel a fiatalabb generáció tagjai közül sok reménytelen helyzetben lévő polgárt zárnak el a lehetőségtől.

A DK írásbeli kérdéssel fordult a kormányhoz. Ebben arról kérdezik a kabinetet, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a mélyszegénységben élőknek a regisztrációra.

Magyarországon évről évre nő azoknak a száma, akik a fiatalabb korosztályhoz tartoznak, de kilátástalan körülmények között, mélyszegénységben élik a mindennapjaikat, és az ő számukra is kiemelten fontos, hogy védettek legyenek a járvány ellen.

Mi, európai magyarok követeljük, hogy Orbánék sürgősen tisztázzák ezt a kérdést, mert az emberek élete nem játék, és mindenkinek jár a biztonság és a védelem

— olvasható a beadványban.

(atv.hu nyomán)

(kiemelt kép: Népszava)

Valódi Hírek