Novák Katalin a 13. havi nyugdíjról beszélt, de a nyugdíjminimum bebetonozásáról elfelejtett szólni (+videó)

A nem olyan fontos.

Megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését: 2021 januárjában plusz egyheti, 2022-ben további egyheti, 2023-ban ismét további egyheti, 2024-ben pedig már plusz egy teljes havi nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – közölte Novák Katalin szombaton a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a feltöltött videóban kiemelte, hogy

ez 2,5 millió embert érint Magyarországon.

A miniszter közölte, a nyugdíjasok megszokták, hogy nehezebb időkben a baloldali kormányok rajtuk spóroltak, így szüntették meg a 13. havi nyugdíjat és vezették be a nyugdíjprémiumot, amelyet „ők soha nem tudnak fizetni a nyugdíjasoknak”.

A jelenlegi kormány ezt már háromszor megtette, és a 13. havi nyugdíj visszavezetése mellett is megtartja a nyugdíjprémium lehetőségét – hangsúlyozta.

Novák Katalin azt mondta: a kormány vállalása, hogy megőrizze a nyugdíj vásárlóértékét, ezért mindig a tervezett infláció mértékével megfelelően emeli a nyugdíjakat. Idén január 1-jével 3 százalékkal emelkedik a nyugdíj, később pedig korrigálják azt, ha a tényleges infláció meghaladja a tervezettet – tudatta.

Hozzátette: a kormány az elmúlt tíz évben 10 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét.

Eközben Farkas András nyugdíjszakértő kiszúrta a Magyar Közlönyben, hogy a december 30.-án megjelent rendeletek alapján az öregséginyugdíj.minimum összegét, és az árvasági ellátásét is befagyasztotta a kormány: előbbi legkisebb összege marad havi 28.500 forint, az árvaellátás legkisebb összege pedig havi 24.250 forint.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek