Kijelenthetjük: Világszinten is csúfosan megbukott a kormány járványkezelése

Vége 2020-nak, nincs több idő tovább kozmetikázni az adatokat.

A Portfolio megnézte, hogy a hivatalos adatok alapján Magyarország hogyan teljesített nemzetközi összehasonlításban a járvány elleni védekezésben. A portál mintegy 200 ország járványügyi adatait hasonlította össze.

Elsőként azt nézték meg, hányan hunytak el egy-egy országban a koronavírus-fertőzésben. Ebből a statisztikából kiderül, hogy Magyarország

a 16. legrosszabb helyen szerepel,

egymillió lakosból kicsit több mint ezren veszítették életüket a pandémiában.

A lap viszonyításképp említi Andorrát, Liechtensteint és San Marinot, ahol egy millió főből alig néhány tucat hunyt el a vírusban.

A halálozási arány magasabb az első hullám idején gócpontnak számító Olaszországban és Spanyolországban is, de például az Egyesült Államokban, ahol a legtöbb fertőzöttet tartják nyilván az egész világon, már csak alig pár fővel magasabb a mutató.

A Portfolio megnézte azt is, hogy hány fertőzöttet jelentettek a hatóságok. Ha népességarányosan nézzük, kiderül, hogy

a 41. legtöbb fertőzött beteget hazánkban találták.

Itt azt is érdemes megjegyezni, hogy Magyarország a feltűnően kevés tesztet végző államok közé tartozik, és a mai napig kétszámjegyű pozitivitási rátát láthatunk az elvégzett tesztek esetében.

A statisztika kitér arra is, hogy népességarányosan a 68. legtöbb tesztet elvégző ország vagyunk.

A pénteken közzétett legfrissebb adatok alapján 2020 utolsó napján Magyarországon 2764 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 325 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 130 beteg, így az elhunytak száma 9667 főre emelkedett, illetve 158 548 aktív fertőzöttet tartanak számon és 157 063-an gyógyultak ki a betegségből. Az elmúlt egy nap során hazánkban 18 128 koronavírustesztet végeztek, ennek 15 százaléka lett pozitív.

(portfolio.hu nyomán)

Valódi Hírek