Friss: Donald Trump jobbulást kívánt a lesérült Joe Bidennek

A megválasztott elnöknek megrepedt a bokája, miközben a kutyájával játszott.

A megválasztott amerikai elnök, Joe Biden kommunikációs csapata csak nőkből fog állni. Biden az elnökválasztási kampány kommunikációs igazgatójának Kate Bedingfieldet nevezte ki, sajtótitkára az a Jen Psaki lesz, aki hosszú éveken keresztül a demokrata párt szóvivője volt.

Az Amerikai Haladás Központ igazgatójának pedig azt a Neera Tandent nevezték ki, akinek elsősorban az lesz a feladata, hogy felügyelje Biden politikai irányvonalának alkalmazását – írja a Guardian.

„Az elnök egyik legfontosabb kötelessége, hogy egyenesen és valósághűen kommunikáljon az amerikai néppel és ez a csapat megkapta a bizalmat, hogy vállalja azt a hatalmas felelősséget, hogy összekösse a Fehér házat az amerikai néppel” – mondta az új munkatársakról Biden.

A megválasztott demokrata elnöknek azonban nemcsak politikai, hanem szabadidős programjai is vannak: így történhetett meg az, hogy miközben fiatal német juhászával, Majorrel játszott,

eltörte a lábfejét.

A Guardian beszámolója szerint a sérülésre vasárnap figyeltek fel az orvosok és valószínűsíthető, hogy az elnök néhány hétig kénytelen lesz egy boka- és lábszárrögzítő csizmát viselni.

Biden korában ugyanis a törések már aggodalomra adhatnak okot, az orvosok szerint viszont ebben ez esetben nem történt komolyabb baja a politikusnak.

Ennek ellenére, amikor Biden elhagyta az orvosi rendelőt, látványosan sántított. Az elnök számíthat rá, hogy egészségi állapotát nemcsak hívei, de ellenfelei is folyamatosan figyelni fogják, ugyanakkor nem valószínű, hogy két aprócska csont törése veszélyeztetné az országot.

Frissítés: Donald Trump habár továbbra sem ismerte el Joe Biden győzelmét az amerikai elnökválasztáson, nem sokkal azután, hogy kiderült, a megválasztott demokrata elnök megsérült, jobbulást kívánt neki a Twitteren.

(theguardian.com)

(theguardian.com)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Valódi Hírek