Ez már undorító: A járvány közepén 4 millió forintos jutalmat adott magának Gyál fideszes polgármestere

Úgy döntött, hogy a saját javára használja fel a veszélyhelyzet adta jogköröket.

Bruttó 4,18 millió, azaz nettó 2,78 millió forintos jutalmat utalt ki magának Pápai Mihály, Gyál fideszes polgármestere – derül ki a lapunk birtokába jutott polgármesteri határozatból.

A csütörtöki keltezésű dokumentumot maga Pápai Mihály jegyzi és a kedvezményezettje is ő maga.

Pápai a határozatban a veszélyhelyzet okán biztosított jogköreire hivatkozva utasítja a jegyzőt, hogy legkésőbb december 15-ig a fenti összeg folyósításáról gondoskodjon.

részlet a polgármesteri határozatból

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke a polgármesteri jutalmak befagyasztását követeli a kormánytól a rendkívüli veszélyhelyzet idején.

Szabadai szerint nem Pápai Mihály az egyetlen polgármester, aki saját maga jutalmáról döntött, pedig most az önkormányzatok túlélése forog kockán.

„Nemcsak a járvány miatt, hanem a több tízmilliárd forintra rúgó kormányzati megszorítások miatt is, amely számos önkormányzat működését is veszélybe sodorta.

Jutalmat idén csak azok érdemelnek, akik a járvány ellen a frontvonalba küzdenek: az egészségügyi és a szociális dolgozók, valamint a pedagógusok.

Arra kérjük a kormányt, ne hagyja, hogy a polgármesterek visszaéljenek a különleges felhatalmazással! Ha már a településeket szorongatja a Fidesz, gondoskodjon róla, hogy saját polgármesterei se nyerészkedjenek a járványon!

Foglalják törvénybe, hogy a rendkívüli veszélyhelyzet idején, a várható gazdasági válság miatt senki ne szavazhasson meg magának jutalmat a közszférában! Fagyasszák be a polgármesterek jutalmát, és hasonlóan járjanak el a kormány tagjaival és az állami cégvezetőkkel kapcsolatban is!”

– írja közleményében Szabadai Viktor.

Valódi Hírek