Bősz Anett: Gázspray helyett fertőtlenítő sprayt vegyen a kormány az iskolákba!

Az iskolaőrök fizetésére elköltött havi 120 millió forintból lehetne küzdeni a koronavírus iskolai terjedése ellen.

Felszólítjuk a kormányt, hogy függessze fel az iskolaőri intézményt, az így megtakarítható összeget csoportosítsák át az iskoláknak szánt kézfertőtlenítőkre és védőfelszerelésekre – közölte keddi sajtótájékoztatóján a Magyar Liberális Párt elnöke.

Bősz Anett kifejtette: az iskolaőröket a hathetes képzés nem tudja felkészíteni arra, hogy gyerekekkel foglalkozzanak, nekik pszichológiai és pedagógiai képességekkel is rendelkezniük kell, ha az iskolai erőszakot és konfliktusokat hivatottak felszámolni.

Bősz emlékeztetett: az iskolaőröket

220-230 ezer forintos

kezdő bérrel alkalmazzák.

A most jelentkezett és alkalmasnak bizonyult 500 iskolaőr bére havi 120 millió forintos juttatásából nagy mennyiségű fertőtlenítőszer, kézfertőtlenítő, védőmaszk és gumikesztyű vásárolható az iskolák számára, ami nagyban segítené a vírussal szembeni védekezést – tette hozzá.

Bősz Anett emékeztetett arra is: számos iskolában a szülők láttak neki a fertőtlenítésnek. A humánerőforrás-hiányt és az eszközhiányt is ők pótolják: hozott vegyszerekkel, saját kezűleg takarítanak.

Ez egy szegényebb iskolában, hátrányos helyzetű családoknál elképzelhetetlen: a leszakadó társadalmi csoportok köre többszörösen veszélyeztetett. Értük felelősséget kell vállalni a járványügyi helyzetben.

„A Magyar Liberális Párt elvi alapon is ellenzi az iskolaőrség bevezetését. Most azonban egy nagyon erős gyakorlati érvünk van arra, hogy az iskolaőröket miért nem szabad elkezdeni foglalkoztatni: amennyiben az őszi félévben karanténra kerül sor, távoktatásban értelmezhetetlen az iskolaőr feladata”

– mondta Bősz Anett.

(liberalisok.hu)

Valódi Hírek