Tusványos elmaradt: Kiderült, miről akarja osztani az észt Orbán Viktor a tihanyi fesztiválon

Lesznek érdekes politikai csörték is.

Csütörtökön kezdődik Tihanyban az idei Tranzit rendezvénysorozat, amelyen ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond majd – írja a Magyar Nemzet. A koronavírus-járvány miatt idén mindössze 500 fős, közéleti témájú rendezvényen Orbán péntek reggel tart előadást, miután az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetemet nem rendezték meg.

Az egyik szervező, Hollik István szerint Orbán Viktor valószínűleg arról fog beszélni,

milyen Magyarországot szeretne látni a XXI. században,

és a Tranzit közössége hogyan tud segíteni abban, hogy az ország a század nyertese legyen.

A Tranziton több előadásra és politikai vitára kerül sor. Pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázik majd Fekete-Győr Andrással, a Momentum Mozgalom elnökével család- és népesedésügyi kérdésekről. Ezt követően pedig Magyarország eredményeiről beszélget Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a szintén momentumos Hajnal Miklóssal. A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialist Párt (MSZP) képviselőjének fellépése zárja, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoznak majd.

Szombaton Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára, és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő vitázik majd népjóléti kérdésekről, utánuk pedig Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő beszélget a Magyarországot érintő Brüsszeli vitákról.

A nap záró vitája Merre tovább? – Nemzeti vagy nemzetközi Európa? címmel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között zajlik majd. Ezeket a vitákat mind élőben követhetik a Facebookon az érdeklődők. Orbán beszédét pedig a HírTv adja élőben.

Valódi Hírek