Választ vár a DK: Hány kormánytagot vittek magángéppel Szíjj László luxusjachtjára?

Orbán Viktor magyarázattal tartozik.

A 24.hu írta meg, hogy a nyilvánosan elérhető repülési adatok szerint napok óta Budapest és az Adria között ingázik a kormány kedvenc magánrepülője, amellyel korábban már Orbán Viktor is utazott – emlékeztet lapunkhoz is eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció.

A magánrepülő ráadásul ugyanazon a szigeten parkolt, ahol a korábban Szijjártó Péter külügyminisztert vendégül látó luxusjacht is.

Mindezekből úgy tűnik, hogy Szijjártó Péter összeférhetetlen és minden bizonnyal törvénytelenül elfogadott luxusútja csak egy a sok közül, a kormánytagokat nagyüzemben vihetik a magánrepülővel a közpénzből meggazdagodott vállalkozó magánachtjára

– fogalmaz Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

A Demokratikus Koalíció

írásbeli kérdéssel fordul

Orbán Viktorhoz: valójában kormányának hány tagja utazgatott augusztusban a fent nevezett magánrepülőgéppel és hányan jártak a közbeszerzéseken meggazdagodott fideszes oligarcha luxusjachtján?

Mely kormánytagok jártak a luxusgéppel Horvátországban, Cipruson, Franciaországban és Spanyolországban az elmúlt napokban?

Szijjártó Péter is ezzel a magángéppel utazott a jachtra?

Európai magyar polgárként jogunk van tudni, hogy hány ellopott közpénzmilliárdonként jár ilyen utazás a korrupt fideszes politikusoknak, Orbán Viktor válasszal tartozik az országnak!

– közölte a DK.

Az ellenzéki párt ezen túl levélben keresi fel az elhíresült magángépet üzemeltető osztrák céget is, hogy megtudják, kik utaztak a gépen augusztusban a magyar kormányból.

(dkp.hu)

Valódi Hírek