Orbán Viktor igét hirdetett: Szerinte ez Magyarország megmaradásának hét törvénye

Elmondta a tutit.

Orbán Viktor miniszterelnök a Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson mondott beszédet a Kossuth Lajos téren.

A kormányfő egyebek mellett arról beszélt, hogy augusztus 20-án emlékeztetni kell magunkat arra: „a saját otthont, földet hazát nyújtó önálló államiság, a népek életének inkább kivételes, mint természetes létállapota„.

A miniszterelnök szerint „a kényelem, a szűklátókörűség, a politikai könnyelműség, az élj a mának a történelem rendre visszatérő veszedelme„.

Orbán Viktor azt mondta: „az élet kötelesség, és a korszellemmel szemben ezen áll vagy bukik Magyarország jövője. Ez az igazság tölti majd meg lélekkel a mai gazdasági gyarapodást, és ad iránytűt a felnövekvő nemzedékek kezébe”.

Orbán szerint az önzés behálózta az európai életet, de akinek célja az, hogy kötelességét teljesítse, sohasem téved el, nem kínozzák értelmetlen vágyak, nem hálózza be az éhes önzés.

Kitért arra is, hogy ma átadják az összetartozás emlékhelyét. Szerinte trianoni diktátum századik évfordulója alkalmából vállalt kötelességünket teljesítettük.

„Európa, sőt a teljes Nyugat sem képes többé maga felé irányítani a világgazdaság erőforrásainak áramlatait, ezért erőpróba előtt állunk” – mondta a miniszterelnök, és kiemelte, hogy vissza kell találni Európának a kemény munka, az ésszerű gazdálkodás és a felelős életvezetés világába.

A miniszterelnök szerint kétségek gyötörnek bennünket az európai civilizáció jövője miatt, és a kontinens országai széttartó irányban haladnak. A nyugat lemondott a nemzet erejéről, a házasság és az utódok nyújtotta boldogságról és a keresztény Európáról. Ehelyett „migrációval, nyitott társadalommal és szivárványos családokkal kísérleteznek„.

Szavai szerint a nyugat elvesztette vonzerejét a mi szemünkben. Orbán Viktor szerint

„évszázadok óta nem kínálkozott ilyen esély hogy a közép-európai népek számára, hogy lengyel vezetéssel a Balti tengertől a Balkánig maguk szabják meg sorsukat. A csillagok szerencsés együttállása azonban nem tart örökké. Szembenéztünk és számot vetettünk: e száz év tanulságait súlyosaknak és messze hatónak éreztük, előle ki nem térhettünk. De a száz év magánya véget ért

Ünnepi beszédében kiemelte:

a megmaradásnak és túlélésnek is törvényei vannak, amiket fel kell vésni hazánk tartóoszlopaira:

  • Haza csak addig van, amíg van aki szeresse.
  • Minden magyar gyermek újabb őrhely.
  • Az igazság erő nélkül keveset ér.
  • Csak az a miénk amit meg tudunk védeni.
  • Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük.
  • Határa csak az országoknak van, a nemzetnek nincs.
  • Egyetlen magyar sincs egyedül.

Ez a XXI. századi Magyarország nemzeti politikájának könnyekkel és vérrel kiizzadt hét törvénye ” – tette hozzá.

 

Valódi Hírek